tiistai 4. kesäkuuta 2013

Ui mikä hurmio

Heimoi pitkästä aikaa! Blogissa on ollut hiljaista viime aikoina, koska kirjoittajalla on ollut kädet täpötäynnä hommia. Elämä täällä Helsingissä on ollut suht hektistä tähän saakka mutta olen nauttinut joka hetkestä. Ah mikä ihana kaupunki. Nämä ihanan aurinkoiset säät sattuivat juuri oikealle hetkelle. Meidät otettiin lämmöllä vastaan.

Lähtö Argentiinasta oli kiireinen ja stressaava. Minun piti ensin maksaa sakkoa siitä, että olin ollut maassa turistina yli 3kk. Seuraavaksi meille ilmoitettiin ettei Tobias voi poistua maasta pelkällä Suomen Passilla, koska on syntynyt Argentiinassa. Ei siis muuta kun pikapassia hommaamaan ja jännittämään keretäänkö lennolle. Passin valmistuttua juostiin check-iniin kuulemaan että lento oli ylibuukattu. Meidät siirrettiin Lufthansan lennolle parin tunnin päähän, tarjottiin Ilmaiset lounaat ja annettiin ihan kiitettävä summa rahaa korvaukseksi. Harmistuneisuus muuttui voitonriemuksi ja kaikki meni lopulta tosi hyvin. Selvittiin lennoilta elossa ja Tobiaskin käyttäytyi mainiosti.

Ollaan oltu Suomessa nyt reilu viikko ja kuten jo aiemmin mainitsin niin täällä on ollut ihanaa. Ollaan Maken (uus lempinimi) kanssa huokailtu kilpaa Kuinka kaunista täällä on. Tämä vihreys ja jatkuva valoisuus saa sydämen sykkimään.

Omaan kotiin muutettiin pari päivää sitten ja sitä ennen pidettiin kunnon maalausmaratoni. Kierrätyskeskus ja ikea osoittautuivat hyödyllisiksi ja nyt on asunnossa jonkun verran huonekalujakin. Kävi ilmi että Ikea on 3.5km päässä meidän kodista ja sehän vasta riemastutti. ;)  Totuttelen yhä tähän Vantaan rajoilla asumiseen mutta myönnän että tähän saakka olen nauttinut ihan  mielettömästi.

Tämän hetkisiä Suomisuosikkeja ovat: lohi, juustot, salmiakki, ruisleipä, lenkkeily hiekkatiellä, jalankulkijan kunnioitus liikenteessä (ei meinaa autot ajaa päälle suojatiellä), Henkkamaukan taivaallisen alhaiset hinnat, ruokakauppojen laajat valikoimat, julkisen liikenteen Täsmälliset aikataulut, totaalinen puhtaus ja kauneus kaikkialla Helsingissä,  kierrätys ja oman saunan miellyttävät löylyt.

Siinä pientä päivitystä.. Hyvää siis kuuluu. :) nyt on mentävä unille sillä kello on paljon ja aamu alkaa aikaisin. Kirjoitan lisää kunhan koneelle pääsen. Tämä kännykästä  bloggaaminen on hieman hankalaa. Kuvatkin on nyt kaikki puhelimella otettuja eikä mitään hajua millanen laatu niissä on. Ens kerralla sit kunnon kuvia kehiin.

Tsaukki!!

Published with Blogger-droid v2.0.10

10 kommenttia:

  1. Suomi kuulostaa ihanalta! Ihmettelen ettei kukaan ollut osannut huomauttaa teille, että vauva tarttis paikallisen passin. Mutta onneksi kaikki onnistui kuitenkin.. oon pikkasen katkera, että tuhansia lentomaileja liidelleenä en ole ikinä "joutunut" ylibuukkaus-tilanteeseen. Pitäis kai mennä lentokentälle myöhemmin :)

    Ollaan tulossa pikasesti viikonlopuksi Suomeen häihin, olis kyllä kiva treffata teitä, mutta voi olla että menee vähän kiireiseksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho piti vastata tähän mut siitä tulikin oma kommentti. No ei se oo niin justiinsa

      Poista
  2. Voi että! :) Kaikkea hyvvää teille, huippua jos jaksat päivitellä Suomestakin!
    Oon joskus tuhat vuotta sitten kommentoinut sulle ja kysellyt siitä Foto Rutasta - kävikin niin, että päädyin Italiaan harjoitteluun jossa parhaillaankin olen. Onneksi ihmiset on melkein yhtä hulluja täälläkin.
    Saludos!

    -pums

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Wau! Pidä hauskaa siellä. Aivan varmasti löytyy hullua porukkaa sieltäkin :D mäkin haluun Italiaan <3

      Poista
  3. Joo suurlähetystössä sanottiin että pelkällä Suomen Passilla pärjää aivan mainiosti. Ei sit pärjännytkään.. :D mut tärkeintä et nyt ollaan kaikki Suomessa ja oli se ylibuukkaus lopulta aivan Loisto juttu, tuli niin Mehevät korvaukset.. Hei joo olis kiva nähdä! Ilmottele sit jos sulle jää aikaa:)

    VastaaPoista
  4. Mahtavaa että kaikki on sujunut (loppujen lopuksi) hyvin!! Ihanaa tosiaan että on ollut näin hyvät ilmat niin ootte saaneet oikeesti nauttia näistä Suomen parhaista puolista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mutkien kautta voittoon. Hyvä niin :) hei muuten, olis kiva tutustua suhun ja sun mieheen nyt kun kaikki ollaan samassa maassa. Onko sulla esim facebookia? Mut löytää sieltä nimellä sari Maria raakana. Voitais joskus vaikka treffailla kimpassa!

      Poista
    2. Hahah.. Ei mikään raakana vaan raappana :D kiitos samsung mukavasta eleestä ja korjausyrityksestä mutta ei, sukunimeni ei ole raakana.

      Poista
  5. Lukasin juuri sun KOKO blogin läpi kun innostuin löytäessäni uuden kivan blogin :D Ihme juttu vaan miten aina löydän ulkosuomalaisten blogit vasta kun kirjottaja on jo muuttanut takasin Suomeen, näin kävi meinaan esim. Friolandian, My Explorationin yms. kanssa :D Itse asustelen Portugalissa ja tykkään lukea muiden ''sekaperheiden'' juttuja. Eli siis lyhyesti sanottuna löysin blogisi, luin sen, tykkään hirveästi ja jään seuraamaan! Yksi kysymys vielä: mitä tapahtui teidän elukoille kun muutitte takasin, en ainakaan huomannut mainintaa niistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihana kuulla että tykkäät :) tosi kiva että löysit blogin ja toivottavasti jäät seurailemaan. Portugali on muuten aivan ihana maa! Kerran siellä oon käynyt ja sydämen sinne jätin. Olis ihana päästä joskus takaisin.

      Eläimet adoptoitiin muille perheenjäsenille. Kuulemma kaikki menny tähän saakka oikein hyvin. :)

      Poista