torstai 18. joulukuuta 2014

Joulukuu

Jouluterveiset Ränkitien pikku perheeltä! :)
Ensi viikolla on tosiaankin joulu... Vihdoin! Lahjat on ostettu ja paketoitu, torttuja leivottu ja glögiä juotu. Kynttilät ovat palaneet lähes taukoamatta, valaistus on ollut ihanan tunnelmallinen. 

Koristelin kuistiamme jouluvaloilla, kranssilla ja lyhdyllä. Vain lumi puuttuu. Valkoinen joulu kruunaisi tämän kaiken. Veikkaan, että aika moni suomalainen on tuossa kanssani samaa mieltä. ;) Niinhän se on, ettei joulu ole yhtä tunnelmallinen ilman lunta.

En itseasiassa ole ennen ollut tällainen joulufiilistelijä. Tai noh, nuorena tietenkin fiilistelin lahjojen saantia mutta nyt fiilistelen enemmän sitä antamisen iloa, koristelua ja yleistä tunnelmaa. Olen kai kasvanut tarpeeksi "vanhaksi" tajutakseni, että joulussa on paaaaljon muutakin kun ne lahjat!

Muistelin eilen parin vuoden takaista jouluaattoa jonka vietimme Argentiinassa Marcosin perheen kanssa. Se oli niin erilaista. Oli hikisen kuuma päivä, +40 astetta. Vietimme monta tuntia uima-altaan reunalla istuen.  Illalla söimme kevyitä salaatteja ja muita kylmiä ruokia. Nurmi oli vihreää ja puut täynnä lehtiä. Oli todella valoisaa. Heh. niin päinvastaista kuin täällä. Eihän minulla ollut tietenkään yhtään joulumieltä. Olen tottunut kylmään ja pimeään, ei jouluaattoa kuulu viettää bikineihin pukeutuneena. :D Noh, se oli hauska joulu joka tapauksessa.. Enkä usko, että se tulee jäämään tämän perheen viimeiseski Argentiinassa vietetyksi jouluksi.


Tämä on sitä aikaa vuodesta kun ulkona on kylmää ja pimeää ja kotona viihtyy paremmin kuin koskaan. Onneksi on kiva koti!

3 kommenttia:

 1. Tunnelmallista joulun aikaa koko teidan porukalle! Tan hetken ennusteen mukaan ei ole tulossa ihan noin hikinen jouluaatto (muistan kylla kyseisen, olipa mukava grillailla ;) mutta eihan sita koskaan tieda. Jottei meita liikaa palelis, niin me lahdetaan pohjoiseen siemaileen viineja ja toivottavasti tapaan muutaman laaman! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tuohan on hieno idea. Menettekö kahdestaan vai Martinin perheen kanssa? :) Kerro laamoille terveisiä ja rapsuttele niitä mun puolesta! :D

   Poista
  2. Ihan kahdestaan kaytetaan hyodyksi tan loppuvuoden loistavasti osuneet pyhapaivat :P Tammikuussa voi puolestaan nauttia tyhjasta kaupungista. Tunnelmallista ja herkullista joulua teille!

   Poista