sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Hullu perhe

En tiedä miten muuten pohjustaisin tämän kirjoituksen kuin että meidän perhe on hieman hullu. :)

Viime kesänä saimme idean Porvooseen pyöräilystä ja niin me myös teimme. Matka oli n. 50 km mittainen, ei siis ollenkaan paha. Se oli meidän ensimmäinen pitkä pyöräreissu yhdessä ja molemmat sai siitä aikamoiset kiksit ja voittajafiilikset. Nälkä kasvaa syödessä ja niinpä Marcos hyppäsikin pyörän satulaan pian uudestaan, tällä kertaa matkana Turku - Helsinki, eli kaikkine koukeroineen n. 270 km. Kadehdin salaa poikien reissua, kaikkea sitä leirintäelämää ja mielettömän siistiä ideaa pyörällä matkustamisesta. Kyllä siinä saa olla ylpeä itsestään kun on vastaavanlaisen matkan pyöränselässä taittanut...

Tälle tulevalle kesälle Marcos suunnitteli pyöräretkeä Lappiin ja kuullessani hänen aikeistaan totesin, että minä tahdon mukaan. Ajatus yhteisestä reissusta sai herran oikein iloiseksi, ja niinpä päätös matkasta oli tehty. Tietysti kun sekä isä että äiti lähtevät reissuun niin silloinhan myös pojan on lähdettävä. Aivan mahtavaa, koko perhe tien päällä! Meillä on suunnitelmissa hypätä pyörän selkään heinäkuun tienoilla ja kaikenkaikkiaan tulemme polkaisemaan n. 330 km.  Matkan olisi tarkoitus kestää n. 5-7 päivää. Minulla on vihdoin kuukauden mittainen palkallinen kesäloma, joten matkan kesto ei ole niin päivän tarkkaa. Ai että miten mä jo palan halusta retkeillä ja leiriytyä upeissa maisemissa, valokuvata kaikkea tätä hulluutta ja hengittää puhtaan raitista ilmaa. Odotan myös "innolla" kaikkia niitä sääskejä ja itikoita, jotka meille pitävät seuraa matkan aikana. ;D

Tämä tulee olemaan aivan mieletön kokemus koko meidän perheelle! Tobias saa ottaa lungisti sellaisessa pyörään kiinnitettävässä "peräkärryssä" ja me keskitymme matkantekoon. Iltaisin laitetaan ruokaa nuotion äärellä ja nukutaan teltassa. Kaikenlaiset mutkat matkassa täytyy kuitenkin ottaa huomioon ja on hyvä varustautua kunnolla. Olemme laatineet listan kaikista tärkeistä asioista ja nyt meillä on reilusti aikaa valmistautua ja hankkia kaikki puuttuvat tarvikkeet. Olen lueskellut paljon sekä suomalaisten että ulkomaalaisten pyöräretkeilijöiden tarinoita ja blogeja ja se on auttanut paljon hahmottamaan kokonaiskuvaa. On ollut myös ilo huomata miten monet retkeilevät lapsen kanssa eikä se ole heille ongelma. Onneksi Marcosilla on tästä matkailusta jo jonkun verran kokemusta, joten hän kyllä tietää mitä tehdä ja miten varustautua.

Nyt täytyy alkaa taas treenaamaan oikein kunnolla, jotta kesällä olemme sitten rautaisessa kunnossa kun h-hetki koittaa!

Tässä tulee tarkemmat reittisuunnitelmat:


Kokonaiskuva. Eli koko reissun junat, bussit, pyöräilyt ja yöpymispaikat.

Ensimmäinen vaihe - Menemme junalla Rovaniemelle ja siitä hyppäämme linja-autoon, joka kuljettaa meidät Skibotniin, Norjaan (suomeksi Yykeänperä). Pitkä päivä tiedossa ja kaikkien hermot ja takapuolet ovat koetuksella. Samaan aikaan kuitenkin upea päästä ihailemaan maisemia, varsinkin tuo Rovaniemi - Skibotn pätkä on mielenkiintoinen.

Tässä näkyy pyöräiltävä osuus. Skibotnista Kolariin. Kaikkiaan n 330 kilometriä.

Tässä pysähdyspaikkamme. Ensimmäisen yön vietämme Skibotnissa leirintäalueella. Seuraavana päivänä poljemme Kilpisjärvelle, jossa vietämme yön tod. näk. vuokrattavassa pikku mökissä. Seuraavaksi suuntaamme jonnekin Pättikkäkosken lähettyville ja vietämme yön telttaillen. Kolmantena päivänä poljemme Vähänivalle ja telttailemme siellä. Neljäs yö vietetään Muonion leirintäalueella ja viides yö joko Kolarissa tai sitten yöjunassa matkalla Helsinkiin.

Siinä vielä viimeinen rutistus, eli piiiitkä junamatka Kolarista ja Helsinkiin. Veikkaan, että uni maistuu hyvin tuolla matkalla.

Tässä näkyy matkan ylä- ja alamäet. Alku on aika tiukkaa vääntöä mutta onneksi se siitä tasaantu Suomen puolella.

Mitä mietteitä? Ollaanko me ihan sekaisin? :D


English: We're gonna make a crazy bike tour this summer. This time the whole family goes so I am really looking forward to do all the cycling and camping with my man and the little one. We will start the trip by taking a train to Rovaniemi, then a bus to Skibotn, Norway and then cycle down to Kolari. 330km. Can't wait!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan mahtavalta seikkailulta, tulee varmasti olemaan huippureissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä oon ihan innoissani. Hypin jo vähän seinille. 8-) toivotaan ettei vastatuuli ja hyttyset oo ihan armottomia. :D

   Poista
 2. Eksyin pitkästä aikaa blogiisi, joka onkin taas päivittynyt - kiva! Ja aivan hullun hurja ja samalla mielenkiintoinen retki suunnitteilla teillä; täytyy ehdottomasti palata kesällä seuraamaan miten reissu meni. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, että suunnitelma on hieman hullu mutta odotan innolla. :) Sen verran kuitenkin muutimme suunnitelmaa, että lähdemmekin Tanskaan pyöräilemään mutta samat kilometrimäärät ja telttailut tehdään enivei. Mielenkiinnolla odotan millainen mesta se Tanska oikein on!

   Poista