keskiviikko 10. elokuuta 2016

Ihanan kaupungin pyörteissä

Vietimme viime viikonlopun Tukholmassa kuten aiemmin kirjoitin. Viimeksi Ruotsissa kävin kuutisen vuotta sitten ja silloinkin aikaa tuli vietettyä enemmän muissa kaupungeissa, joten muistikuvat Tukholmasta olivat jo aika haalistuneet. Olimme Marcosin kanssa molemmat aivan ällikällä lyötyjä siitä kuinka mahtava Tukholma oli! Paljon suurempi kuin Helsinki ja paljon mielenkiintoisempi. Kauniimpi. Joka kulman takaa löytyi aina jotain upeaa katseltavaa. Minä rakastin niitä vanhoja värikkäitä kerrostaloja ja niiden parvekkeita. Merimaisemat olivat upeita. Gamla Stan oli täynnä tunnelmaa. Djurgårdenissa pääsi Tivoliin kieppumaan ja vihreitä maisemia ihastelemaan. Metroverkosto hämmensi koollaan. Pääsin myös syömään elämäni herkullisinta risottoa. Tuntui, että aika loppui aivan kesken emmekä päässeet näkemään tarpeeksi. Ensi kerralla täytyy jäädä kaupunkiin useammaksi päiväksi. Haaveilimme hieman Tukholmaan muutosta. Kaupungista löytyi paljon yhtäläisyyksiä monien muiden eri kaupunkien kanssa. Välillä olin vakuuttunut olevani Helsingissä, sitten taas Kööpenhaminassa ja jopa Buenos Airesin Florida streetillä pääsimme kävelemään. ;)

Viikonlopulle oli luvattu pientä tihkusadetta mutta lopulta säät olivat aivan mielettömät! Aurinko paistaa porotti päivästä toiseen ja lämmintä oli. Taivaalta ei tullut pisaraakaan. Kahtena iltana saimme ihastella kultaista auringonlaskua. Laivamatkatkin menivät mainiosti. Tobias rakasti muumidiskoa ja lasten leikkipaikkoja. Tax Freestä ostimme kotiin tuliaisiksi viiniä ja Kinder munia. Nam.

Ihan mahtava viikonloppu takana. Kyllä se matkailu avartaa vaikkei kauas menisikään. :)


4 kommenttia:

 1. Tykkäys postaukselle! Tyylikkäitä kuvia (jälleen kerran) ja niiden ollessa samalta reissulta mutta eri hetkistä niin postauksesta läikähtelee sellaista kokonaisvaltaista tunnelmaa - positiivista sellaista. :)

  VastaaPoista
 2. Taas mielettömän upeita kuvia! :) Jaan innostuksenne Tukholmaa kohtaan, asuin siellä muutama vuosi sitten ja lähtemättömän vaikutuksen kyllä jätti! On jotenkin hassua ajatella että Tukholmaan on linnuntietä lyhyempi matka kuin vaikkapa Rovaniemelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei se pitkän matkan päässä ole ollenkaan! Olisi varmasti ihanaa asua Tukholmassa, pääsisi vielä paremmin sisään kaupungin pyörteisiin. Jännä tosiaan miten läheltä löytyy tollaisia helmiä!

   Poista