perjantai 14. lokakuuta 2016

The Zapp Family

(Kännykkäkuva)

Onko Zappin perhe tuttu? Perheeseen kuuluu Herman, Candelaria ja heidän neljä lastaan - Pampa, Tehue, Paloma ja Wallaby. He ovat Argentiinalainen perhe joka on viimeiset 16 vuotta toteuttanut unelmaansa - matkustelua. Aivan, matka Argentiinasta Alaskaan starttasi vuonna 2000 ja nyt 16 vuotta myöhemmin he ovat kolunneet lähes joka maailman kolkan. Matka taittuu klassikoksi muodostuneella vuoden 1928 Graham Paige -vintage autolla. Perhe matkaa tällä hetkellä Euroopassa. Se on heidän viimeinen maanosa. Tämän jälkeen on aika palata kotiin. Argentiinaan. 

Perhe on ihan mieletön. Äiti toimii lasten kotiopettajana jotta he voivat pysyä jatkuvasti tien päällä. Auto on varsinainen tilaihme. Katolle on rakennettu teltta joka toimii lastenhuoneena. Auton penkit voi taittaa alas niin että niistä saadaan tehtyä sänky. Autossa on myös mahdollista keittää ruokaa. Ihan älytöntä ja samaan aikaan niin kekseliästä. :D He ovat tehneet kaikkensa, ettei mikään pysäyttäisi heitä.

Itse en ollut tästä Zappin perheestä koskaan aiemmin kuullutkaan mutta Marcosille he olivat tuttu juttu. Hän oli jo kauan sitten lukenut heidän kirjansa ja matkannut ympäri Etelä-Amerikkaa juurikin heidän tarinansa inspiroittamana. Marcos on seurannut heidän elämäänsä ja matkaansa Facebookissa ja kun hän huomasi heidän olevan Suomessa oli meidän aivan pakko tarjota heille majoitusta täältä meiltä. :) Niinhän siinä sitten kävikin, että perhe körötteli meille ja tässä 75 neliön kolmiossa oli yhtäkkiä 10 henkinen poppoo majoitettuna. Ahdasta oli mutta se ei haitannut. Hurjan hauska kokemus kertakaikkiaan. Oli kiva päästä tutustumaan tähän perheeseen ja kuulla heidän tarinaansa. Itseasiassa kävi ilmi, että Marcos ja Candelaria ovat sukulaisia. Ei sinäänsä ihme, koska Marcosilla on mm. 9 sisarusta ja yli 100 serkkua. :D

Suosittelen tutustumaan tämän perheen seikkailuihin. Itse tällaisena matkustelua janoavana ihmisenä inspiroiduin ihan älyttömästi. Tekisi mieli ostaa paku, pakata perhe ja lähteä N-Y-T! Tämä perhe on myös hienosti todistanut, että lapset eivät todellakaan ole mikään syy pysähtyä.

http://www.argentinaalaska.com/
https://www.facebook.com/herman.zapp?fref=ts

...Ja loppuun parit syysfiilistelyt!
4 kommenttia:

 1. Eikä miten siistiä että keksitte tarjota majoituksen "kuuluisalle" reissuperheelle!! Varmasti on ollut antoisa elämys kaikille osapuolille! Mä en ole Zappin perheestä mitään kuullutkaan, mutta täytyypä katsastaa fb-sivuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli tosi hauska kokemus. :) Suosittelen tutustumaan. Ne on tosiaan kiertäneet ihan kaikkialla.

   Poista
 2. Oi vitsit ihan mahtavaa! Multa meni ihan ohi, että he olivat Suomessa käymässä. Luin heidän Argentiinasta Alaskaan matkakirjan jo muutama vuosi sitten, mutten ole sittemmin kovinkaan tarkasti heidän reissujaan seurannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli hauska saada heidät kylään kun täällä kerran olivat. :) Itsekin nyt juuri lueskelen sitä Argentiina-Alaska -kirjaa. Kuulemma toinen kirja on jossain vaiheessa tulossa. Odotan innolla.

   Poista