keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Lounasta ja iso kasa suomalaisia

Tähän istua tömpsähdin. Sohvalle. Tavoitteena kirjoittaa hieman. Onnistuukohan. :)

Tapasin Raisan, Juanin, Manun, Neiti tyttöystävän brasiliasta ja Paulan tuossa joku aika sitten. Lounastettiin brasilialaisia keitoksia. Ai kun oli hyvää! Tottakai nappasin Tobiaksenkin mukaan. Porukka tietenkin ihasteli sitä tuttuun tapaan. Niinhän ne aina tekee. ;) Oli mukava jutella span/fin/glishia(??) porukan kanssa. Oltiin nimittäin aikamoinen kansalaisuuksien kirjo. Oli Suomee, oli Argentiinaa, Brasiliaa ja Ecuadoriakin. Jei. Raisahan siis asua paukautteli täällä Argentiinassa sillon kun mä tänne saavuin. Myöhemmin hän muutti takaisin Suomeen (tampesteriin?) ja sieltä Ecuadoriin. Harmi, en olis halunnut luovuttaa Raisaa Ecuadorille mutta sitä se rakkaus teettää. Pitäkää hauskaa ja nauttikaa kuumaakin kuumemmasta kesästä!

Manun kamera, photo by itselaukaisin.

Manun kamera, photo by Brasiliainen tyttöystävä.

Neljäs joulukuuta vietettiin Itsenäisyyspäivää. En oo vielä toistaiseksi keksinyt logiikkaa miksi sitä vietettiin neljäntenä päivänä jos itse tapahtuma on oikeasti kuudentena? Herra suurlähetti kutsui ison konkkaronkan suomalaisia kotiinsa "koktail bileisiin". Baari oli auki hurjat kaksi tuntia. Siinähän kerkesi ottaa kolme lasia viiniä! Aikamoista pämppäämistä. Me saavuttiin Marcosin kanssa paikalle tyylikkäästi tunti myöhässä. Ihan nyt terveisiä herra Embajadorille, että kannattaa kirjoittaa ensi kerralla kutsuun, että osoite on PRESIDENTE Quintana eikä pelkästään Quintana.. Meikäläiset nimittäin pyöri ympyrää keskellä hevonkuusta kartan kanssa ja mietittiin, että joko hän asuu todella pienessä ja rupusessa kodissa eikä paikalle saapunut ketään meidän lisäksi tai sitten on osoitteessa jotain mätää. Hetken huutotaistelun ja kirosanatulvan jälkeen todettiin, että se osoite tosiaankin oli presidente Quintana.. Oltiin siis väärässä paikassa. Onneksi lopulta löydettiin perille, saldona rikkinäiset sukkahousut ja hyvin pitkä kyrpä otsassa. Enivei, juhlat oli oikein kivat. Tutustuttiin Irinan kanssa paljon uusiin suomalaisiin. Nyt ei muuta kun järjestelemään kaikkia treffejä sun muita. Odotan innolla! Tähän aikaan vuodesta on mm. hyvä käydä piknikillä!

Manun kamera, photo by hän itse.
Sama kamera, sama stoori. Ps. tsekkaa mun pohje. Aikamoimen.

Mistäs mä vielä voisin kertoa? Onkohan kukaan edes lukenut tänne saakka.... :D Oltiin Marcosin äidinpuoleisten serkkujen "serkkukokouksessa"- Hitto niitä oli monta! Sojot vaan vilisi silmissä (sojo on siis niiden sukunimi).. Yhteensä 45 serkusta ja paikalla oli myös heidän puolisot ja lapset. Pikkasen oli siis ahdasta. Mun synnytyslääkärikin oli paikalla kerran on naimisissa Marcosin serkun kanssa. Oli kiva nähdä ja jutella.

Oon menossa 23 päivä Joulukuuta sellaiselle päivän kestävälle Photoshop Lightroom kurssille (ilmaiseksi, kiitos Foto Rutan) ja oon siitä enemmän kuin innoissani. Mun photoshop taidot on hiukan ruosteiset, ja koska kuvankäsittely tulee nätisti käsikädessä valokuvauksen kanssa, niin odotan innolla tätä tulevaa pikku minikurssia:) Peukkua pystyyn, että opin paljon.

Nyt kuivaa suuta, joten lopetan.. (ei toki johdu kirjoittamisesta vaan siitä, että luen tätä tekstiä kokoajan ääneen). Palaillaan taas pian! Hyvää Joulukuuta!


5 kommenttia:

 1. Mietin tassa itsekseni, etta tahtoisinkohan tarpeen tullen mieluummin puolituntemattoman synnytyslaakarin..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, mietin siellä ihan samaa kuule. Ajattelin, että pitäiskö tässä nyt olla vähän nolona kun viime tapaamisella se katteli ihan eri päätä.... :D

   Poista
 2. Miten meni Joulu! : )
  Kuule, oon se sama hippiäinen joka on aiemminkin joskus kommentoinut. Asustelin Bairesissa vuoden 2011 ja nyt himottaisi palata sinne 3kk kestävään työharjoitteluun (matkailu amk). Esim. Foto Ruta -porukassa saattaisi olla hurjan kiinnostava kokemus! Ossaatko lonkalta heittää ottaisitteko harkkaria jolle ei tartte maksaa palkkaa?^^ Hablo español bastante bien!

  -pumssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa. Kiva kuulla susta taas:) Se oliskin varmaan aika kiva kokemus tulla meidän kanssa foto rutailemaan pariksi kuukaudeksi ja nauttimaan buenos airesista :) mihin aikaan vuodesta ajattelit? Voin mä toki kysäistä huomenna kun olis taas valokuvauskierros tiedossa, palermossa tällä kertaa. Se olis aika hassunhauskaa päästä tekemään töitä suomalaisen kanssa :D

   Poista
 3. Täällä mää aina stalkkaan että miten siellä mennee! : )
  Ajankohtana meinasin syys-joulukuuta, kesällä kirjoittaisin opparin alta pois ja sitten vain se harjottelu - minimi on 3kk jonka voin siis tehdä palkatta mutta jos niikseen tulee niin voin toki olla kauemminkin. Kysy ihmeessä, tutkailin jos jonkinmoista touria ja tuo teidän on kaiken kukkuraksi mielenkiintoisin!
  Valokuvauskin kiinnostaa^^

  Jos sieltä väläytetään edes vihertävänoranssihtavaa valoa niin laitan ilman muuta tarkempia speksejä itestäni. Kiitos paljon jos kerkeät kysyä!

  -marita

  VastaaPoista