maanantai 21. tammikuuta 2013

Suunnitelmia

Tämän perheen tulevaisuuden suunnitelmat on kääntyneet aivan ylösalaisin. Ollaan niin jännän äärellä, että ihan heikottaa. Sain juuri puhelun Marcosilta. Se oli klikannut ostoskorin kuvaa. Osaatteko arvata mitä se osti? Kikateltiin yhteen ääneen luurissa pari minuuttia, molemmilla pienet tärinät päällä. Kumpaakin jännittää, pyörryttää, pelottaa ja ihastuttaa samaan aikaan.

No okei, mä paljastan. Marcos oli lentolippuostoksilla. Mutta ostiko se meno-paluun vai pelkän menon... Hmmmm.... ;)

En viitsi vielä kauhean kovaa asiasta huudella, koska on niin paljon asioita hoidettavana eikä koskaan voi tietää jos suunnitelmat töppääkin ykskaks. Tiedossa on paljon paperisotaa, työnhakua, lisää paperisotaa, asunnonhakua, rahan säästöä, huonekalujen myyntiä, ystävien hyvästelyä, suurta haikeutta ja BA:n ikävöimistä jo etukäteen.. Kaikenlaista. Mutta arvaatteko kuinka hankalaa on keskittyä yhtään mihinkään kun pyörittelee tällaisia asioita päässä päivästä toiseen? Mulla oli juuri samanlainen olo n. 2,5 vuotta sitten, kun päätin jättää Suomen taakseni ja lähteä maailmalle. Ei siinä voinut mihinkään keskittyä kun silmät näki vain maapallon kuvia ja sydän jätti lyöntejä välistä ihan koko ajan.Sekalaisia kuvia viime viikolta. La Bocaa, uima-altaalla paistattelua (mun lemppari, mmm...), salaattilounaita, iloisia turisteja hassuine hattuineen, söpöjä posetuksia jne... Näistä täytyy nyt nauttia vielä kun voi!!! :)


English: Marcos did some flight ticket shopping and I'm so excited and I just can't hide it. I'm about to lose control and I think I like it!

19 kommenttia:

 1. Mitä? Oletteko muuttamassa Suomeen? :) Muistan kun joskus heinäkuussa keskusteltiin asiasta kahvilassa Floridalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä, ehkä. :D Joo, vielä heinäkuussa en olis koskaan uskonut että tällasia suunnitelmia on tulossa. Ajat muuttuu, mielet muuttuu.

   Poista
 2. Jännittävää... Lisää kuulumisia odotellaan mielenkiinnolla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee pelkästään positiivisia kuulumisia :)

   Poista
 3. Suloisia leidejä, joilla näyttää olevan hauskaa. Epäilyttävän paljon roikkuu kenkiä naruilla La Bocassa... :P

  VastaaPoista
 4. Wau! Toivottavasti kaikki menee hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Oioioi, nyt vinkkailet sellasta mistä sicco tykkää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihi joo, mekin tykätään 8) tosin talven kylmyys ja pimeys....se mua ei houkuttais kyllä yhtään.

   Poista
 6. Hei,

  kommentoin kuviasi jo kerran aikaisemminkin, noin vuosi sitten Lontoosta käsin. Ja siitä saakka blogiasi seuranneena en malta nyt olla kommentoimatta uudelleen...
  Palasin itse juuri viime viikolla suomeen lähes kymmenen vuoden ulkomailla asumisen jälkeen ja mukanani toin ranskalaisen avopuolisoni. Kuvio ei tietenkään ole aivan sama kun me olemme molemmat Euroopasta mutta yllättävän paljon joudumme mekin selvittelemään asioita tänne pohjolaan tullessa.
  Pääasiassa kaikki on kuitenkin sujunut vallan loistavasti. Ja asioita helpottaa suuresti se että itse olen suomalainen ja on henkilötunnus jonka kautta asiat pystyy alussa hoitamaan.

  Pääasiassa halusin kuitenkin sanoa että upea ja rohkea ratkaisu!
  Me olemme ainakin molemmat vielä ensimmäisen viikon jälkeen todella tyytyväisiä päätökseemme.

  Jos haluatte kysyä jotain nyt tai myöhemmin tästä suomeen sopeutumisesta ja muuttoa koskien vastaamme mielellään...

  Terveisin Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kuulostaa siltä, että siellä ollaan tehty samanlaisia päätöksiä. Mukava kuulla, että toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin. Toivotaan, että täälläkin päässä menee.

   Mua kovasti huolestuttaa Marcosille töiden löytyminen. Se on varmasti hankalaa löytää mitään kun ei puhu Suomea juuri ollenkaan. Marcos on kuitenkin niin omistautunut löytämään töitä, että eiköhän se ennemmin tai myöhemmin tärppää. Suhteilla olisi toki helpompi löytää. Tutustuttiin kelan sivuilla "kotouttamissuunnitelmaan", joka on varmasti loistava apu ainakin alkuun.

   Muutitteko tekin ihan tyhjästä Suomeen, ilman asuntoa, työpaikkaa, huonekaluja jne? Todella mielelläni kuulisin miten siellä on mennyt. Kysyttävää tulee varmasti paljon tässä tulevien kuukausien aikana. :)

   Poista
 7. Moi, jos viitsit niin laita mulle sun sähköposti osoite niin vastailen privana: ojala.noora@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Mun sähköpostiosoite on sari@sarimaria.com , meilaillaan:)

   Poista
 8. Multa saa myös edelleen kysellä neuvoja ja vinkkejä :) Nyt kun mainitsit Suomen talvien kylmyyden ja pimeyden, niin se oli varmaan yks asia johon S:n kesti tottua useampi vuosi. Mutta kaikkeen tottuu ja kaikesta selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, osaan vain kuvitella. Itsekään en ole tottunut kylmiin talviin vaikka niitä on koettu monet monituiset. Joka talvi se vaan tulee ikävänä shokkina miten se kylmyys porautuu luihin ja ja kuivattaa ihon.. Mut joka vuosi on kuitenkin hengissä selvitty:)

   Poista
 9. Oi, teilla on jannat paikat! Itsekin tosiaan paluumuutin Suomeen lapsukaisen ja suomea taitamattoman aviomiehen kanssa ja hyvin meni eli mies loysi vakkaripaikan ja itsesta on ihanaa olla kotimaassa! Tai no mies ei vielakaan osaa suomea, mutta muuten meni hyvin :D Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun sun kommenttia oli kiva lukea. Luin sen myös Marcosille ja sekin kovasti ilahtui. Tosi mukava kuulla, että teillä meni noin hyvin ja töitäkin löytyi. Saanko udella minkä alan töitä sun mies löysi? Täytyy kovasti tarkkailla mollin sivua ja etsiä uusia kontakteja.

   Poista
  2. Saa udella :) Mies loysi toita omalta alaltaan eli mainos/markkinointialan toita. Ja tosiaan mollista loytyi tamakin tyopaikka eli sita kannattaa tarkkailla :)

   Poista