maanantai 25. maaliskuuta 2013

Iloa ja onnea

Mulla on uusi tavoite. Tahdon olla onnellinen. Olla iloinen.

Luin viime viikolla erään blogitekstin joka pysäytti mut miettimään. Tajusin kuinka helposti ihminen on negatiivinen. Tiedän olevani onnellinen, mutta kun mietin asiaa uudestaan, pintaa syvemmältä, tajuan etten todellakaan ole aidosti iloinen, positiivinen, onnellinen ihminen. Mun asenteessani on niin paljon korjattavaa.

Veikkaan, että moni suomalainen elää samalla tavalla. Tyytyy olemaan onneton. Puhun vilpittömän aidosta onnesta, joka heijastaa koko elämään jos oikeasti osaa olla onnellinen. Se ei ole helppoa.

Tiedän olevani tuuliviiri. Räiskyn, olen rauhallinen, olen hiljainen mutta samaan aikaan äänekäs. Olen kuuntelija mutten aina jaksa keskittyä. Rakastan läheisimpiäni mutten osaa näyttää sitä. Haluan olla tyyni mutta suuttuessani heitän koko ajatuksen roskakoriin. Haluan olla itsevarma mutta vertailen itseäni muihin. Haluan olla ammattivalokuvaaja mutta pelkään haaveilla niin suuria. Haluan rakastaa perhettäni ja elää yhdessä maailman tappiin saakka mutta unohdan kertoa sen heille. Rakastan elämää mutta unohdan arvostaa sitä. Haluan syödä terveellisesti kunnes makeanhimo iskee. Kyseenalaistan ja vähättelen itseäni kokoajan.

Nyt aion siis todella keskittyä itseeni. Positiivisuuteen. Oikeaan asenteeseen. Olen kyllästynyt yrittämään, unohtamaan ja epäonnistumaan. Palaan aina samaan ruutuun oppimatta mitään. Tiedän, että voin olla onnellinen. Kuka tahansa voi olla onnellinen tekemällä itsestään sellaisen. Se ei synny itsestään.

Tein oman pdf version siitä blogitekstistä. Tulostin sen jääkaapin oveen. Siinä se nyt on, muistuttaa minua olemassaolostaan joka päivä. Aion lukea listan läpi niin usein, että muistan sen ulkoa. Aion olla kyseisen listan henkilö!Huh, tuo lista on pitkä ja hyvin hyvin hankala vaikka se melko yksinkertaiselta kuulostaakin.. Nyt haluaisin kysyä onko siellä päässä ketään, joka yrittää/tahtoo tehdä pienen asenneremontin? Onko siellä sellaisia jotka on onnistuneet siinä? Haluaisitko muuttaa itseäsi? Onko sinulla mitään vinkkejä minulle?

Paljon hymyjä ja hyvää mieltä!

English: I have been thinking about my happiness quite a lot lately.. I know I am happy but am I really happy? Is my attitude towards life correct? Am I as positive as I would like to be? The sad answer is no and I want to change that. I saw a blogtext with these wise words and I made a pdf version for myself. I printed it and put it on the wall. I want to look at it everyday until I remember every single step and I want to be the person in this list.. What do you think? Does this list make any sense? Would you like to change yourself or have you done it already? Do you have any tips for me? Mucho amor to everyone and remember to DREAM BIG! :)

9 kommenttia:

 1. "The good news is, you’re perfectly capable of taking whatever actions are necessary. You just have to choose to actually do it." (http://www.marcandangel.com)

  Minulle vaikeinta on juuri valinnat sekä niihin sitoutuminen, ei ne varsinaiset teot helpottavan päätöksenteon jälkeen. Opittavaa riittää, mutta niin myös toivon mukaan aikaa. Haluan tasaisin väliajoin käydä myös aiheeseen liittyvillä luennoilla ja livekursseilla, koska niiden kiva energia on tarttuvaa ja tykkään jakaa mielipiteitä ja elämäntarinoita. Kaikkea hyvää remonttiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä. Kävinkin jo kurkkimassa ja hyvältä näyttää.

   Oon täysin samaa mieltä, valinnat ja niihin sitoutuminen on hankalimpia. Todellakin! Mutta so far so good. :) Luennot ja livekurssit on hyvä idea! Mielellään sitä on samanhenkisten ihmisten kanssa ja jakaa ajatuksia. Se jos mikä tsemppaa ja pitää mielen pirteänä.

   Poista
 2. Mä olen vasta 16-vuotias, mutta olen saavuttanut nyt onnellisuuden elämässäni. Oon vaan kokoajan hymyissä suin, nauran, oon positiivinen. En tarvitse mitään tiettyä asiaa, jotta olisin onnellinen. Mä vain olen. Ja se on aivan uskomattoman mahtavaa! Olen koko (oikeasti) pienen ikäni halunnut koulukiusaamisesta huolimatta olla onnellinen ja positiivinen. Nyt muutkin ovat alkaneet huomata sen, että olen saavuttanut sen onnellisuuden rajapyykin. Saa kommentteja siitä miten jaksaa aina olla iloinen ja niin positiivinen. :) Kyllä säki pystyt tohon jos mäkin pystyin! Jos jotain haluaa tarpeeksi, niin sen suurella todennäköisyydellä tulee myös saamaan, jos jaksaa vain tehdä töitä sitä varten.

  Onnea matkaan! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toihan on aivan loistava juttu. Onneksi olkoon! :) Toivottavasti mäkin saavutan jossain vaiheessa saman onnen ja ilon. Toisinaan tiukan paikan tullen se on hankalaa, mutta kun muistaa katsoa asioiden positiivisia puolia niin johan se mieli siitä virkenee. Onneksi mikään ei ole mahdotonta ja jos oikeasti tahtoo tehdä asenneremontin niin kyllä siinä pitäisi myös onnistua.

   Se on varmasti mahtava tunne kun saa muilta positiivista kommenttia. Oot mun idoli! :D

   Poista
 3. Hienoja pohdintoja ja tuon oman taulun laatiminen on jo asian edistämistä. Mulla velloo päässä aika ajoin jotain samantyylistä, mutta kuulun kai siihen siihen suomalaiseen perussurkeaa joukkoon, jotka ovat jossain määrin oman elämänsä uhreja... Haluaisin irti moisesta asenteesta mutta en tiedä mistä aloittaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo kuulostaa tosi tutulta.. Mäkin pyörittelin näitä ajatuksia päässä pitkään mutta aina ne unohtui kun vastaan käveli ongelma tai suuremman luokan ketutus. Sitä tahtoi muuttaa asennettaan muttei kuitenkaan tehnyt yhtään mitään sen eteen. Tuon listan laatiminen ja tulostaminen tuntui hyvältä idealta. Muistan sen jo aika hyvin ulkoa ja aina hankalissa tilanteissa muistutan itseäni noista pienistä "säännöistä" ja se oikeasti auttaa. Vielä ollaan alkumetreillä, mutta toivotaan että positiivinen asenne on ja pysyy!

   Poista
 4. Loistava lista! Oon noita samoja asioita yrittäny toteuttaa jo pitkään mutta tilanne vaihtelee jatkuvasti, välillä tuntuu että alkaa löytää sen "oikean tilan" ja välillä sit tipahtaa taas hetkeks taaksepäin. Mutta ehkä olennaisinta on onneks se että ainakin ymmärtää että kaikki on itsestä kiinni :)

  Sori vähän jälkijunassa kommentoin koska löysin sun blogin tänään, toivottavasti lista on toiminut sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit on aina tervetulleita, sama se tuleeko ne uusiin vai vanhoihin kirjoituksiin. :) Oon sun kanssa samaa mieltä. Tärkeintä on tajuta, että kaikki on itsestään kiinni. Turha valittaa ja kiukutella kun elämä on hankalaa. Parempi tehdä siitä itse helpompaa ja nautinnollisempaa.

   Kai se on normaalia, että ylä- ja alamäkiä tulee vastaan onnellisuusprojektin kanssa. Tärkeintä on olla luovuttamatta ja jatkaa positiivisella asenteella vaikka välillä epäonnistuisikin.

   Poista
 5. kylläpäs kolahti toi teksti!

  VastaaPoista