sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Lisää pinta-alaa

Muutimme n. vuosi sitten tänne Ränkitielle ensimmäiseen yhteiseen Suomessa sijaitsevaan kotiimme. Aluksi kammoksuimme asunnon sijaintia, sillä ajatus susirajan taakse muuttamisesta tuntui lähestulkoon painajaismaiselta. Kuitenkin pian saatuani työpaikan Vantaan puolelta tajusimme kuinka näppärä on asua tässä Vantaan ja Helsingin rajoilla. Töihin voi polkaista vartissa ja junalla pääsee Helsingin ytimeen. Ei se loppujen lopuksi niin kamalaa ole ja kaikkeen kyllä tottuu. Ihminen on sopeutuvainen otus.

Tiedostimme jo muuttovaiheessa, että ennemmin tai myöhemmin kyseinen asunto tulisi käymään meille liian pieneksi. Kaikki kolme sijoitettiin samaan makuuhuoneeseen, joten suurin osa huoneen pinta-alasta oli pelkkien sänkyjen peitossa. Tobiaksen lelut laitettiin olohuoneen kirjahyllyyn, eli toisin sanoen ne lojuivat pitkin olkkarin lattioita. Pilkkopimeällä olohuoneen läpi kävellessä todennäköisyys lelun päälle astumiseen oli noin 99%! Pikku hiljaa ärränpäät alkoivat lennellä yhä kovempaa ja turhautuneisuus senkuin kasvoi kasvamistaan.

Pari kuukautta sitten totesimme yhteen ääneen, että nyt taitaa olla aika aloittaa uuden asunnon metsästys. Täytimme hakemuksen VVO:n verkkosivuille ja jännäsimme tulevaa kohtaloamme. Hyvin kävi, sillä meille tarjottiin asuntoa tältä samalta alueelta (samalta pihalta jopa!!!), 3h+keittiö+2wc+sauna+piha. Kaksi kerrosta, 80,5 neliötä ja paljon tulevia istutusprojekteja omalle, ISOMMALLE pihalle. <3 

Uuteen asuntoon muutto vaatii aina tietysti paljon vaivannäköä. Meidän piti TAAS maalata seinät ja mitä enemmän pinta-alaa sitä enemmän myös maalattavaa. Piti pakata ja roudata tavarat uuteen osoitteeseen. Oli tavaroiden järjestelyä ja lattiasta kattoon jynssäämistä. Kaikenlaista kivaa, verta hikeä ja kyyneliä! Tämä uusi asunto on kuitenkin sen verran bueno, että voimme hyvin nähdä itsemme asumassa täällä monta monituista vuotta. Voimme vihdoin asettua ihan kunnolla aloillemme ja muuttaa pysyvään kotiin. Ihanan huojentavaa! Sisustuskärpänenkin on puraissut sen verran kovaa, että kädet syyhyten sisustan tätä asuntoa nätiksi. Olen todella täpinöissäni tästä pienestä mutta kuitenkin niin suuresta elämänmuutoksesta.

Vuosi Ränktiellä asumista takana ja ties kuinka monta vuotta vielä edessä! :)

Ps. Lisää kuvia tulee kunhan saadaan sisustettua enemmän. Toistaiseksi täällä on vielä aika tyhjää.

English: We just moved to a bigger apartment. Yay! I am so happy and excited. Tobias finally got his own room. It's 2 bedrooms, livingroom, kitchen, toilet, bathroom, sauna and a yard bigger than what we had before. The apartment is in two floors and it is on the same street where we have been living for the past year. I love this calm neighborhood so I am just one very happy girl right now!!!

4 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Millon on tuparit? Onko mutkin kutsuttu? :) Ja onko nuo kuvat jo teidan uudesta kodista vai Pinterestin ihanasta, loputtomasta sisustusmaailmasta? Tulee niin raikas ja samalla kotoisa olo!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) kuvat on meidän kotoa. Ja hei tottakai olet tervetullut tupareihin. Olisi ihana saada sut kylään! ;)

   Poista
 2. Siis jaiks mikä blogi! Löysin tän etsiessäni kuvia SIVUSIILISTÄ ja onneksi löysinkin - miten rouhea, elämänmyönteinen ja rento blogi. Meni heti suosikkeihin! Ihanaa kesää sulle ja koko perheelle!


  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, ihana kommentti. Kiitos!!! :) kiva että löysit blogin ja tervetuloa seurailemaan. Kivaa kesää sinne myös:)

   Poista