sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Vappuhuumaa

Vappu. Se on sellainen juhla josta olen aina tykännyt. Minulle se symboloi puistokännejä ja serpentiiniä, ystäviä ja paljon naurua. Vappuperinteenäni on kautta aikojen ollut nimenomaa se Helsingin keskustassa istuminen viinipullo kourassa, serpeentiinivuoreen kääriytyneenä, juoden itseni suht tuhtiin humalaan. Kevät on aina ollut jo niin pitkällä, että ulkona on voinut olla melko kevyessä vaatetuksessa ja se jos mikä saa tämän tytön sydämen sykkimään. Vappuna olen ollut ihastunut ja rakastunut. Se mieletön sydämen pakahtumisen tunne on kutkutellut kivasti mielessä ja saanut ison ja leveän hymyn kasvoilleni. Vappuun liittyy niin vahvoja positiivisia muistoja ja fiiliksiä, että olin tänä vuonna todella täpinöissäni siitä, että pääsin sitä pitkän tauon jälkeen taas juhlimaan. Argentiinassahan ei vappua juurikaan juhlita. Ei ainakaan siinä mittapuussa mitä Suomessa. Kovasti sitä aina kaipailin ja hampaita kiristellen katselin muiden suomalaisten blogeista vappukuvia. Tänä vuonna minäkin pääsin sitä juhlimaan. Ihanaa!

Nuorena alkoholi oli kaiken keskipisteenä. Painotettiin aina sitä, että vappuna voi vetää perseet. Niistä ajoista olen luojan kiitos kasvanut melkoisesti. En enää kaipaa sitä, että joka viikonloppu täytyy päästä baanalle ja kumota reilu mäyräkoirallinen kaljaa. Ei sellainen tulisi kuuloonkaan. Ei minun kroppani kertakaikkiaan kestäisi sitä. Nyt olen äiti eikä elämäni edes voisi pyöriä pelkkien humalanhakuisten puistojuhlien ympärillä. Oma lapsi ja perhehän siinä eniten kärsisi. Äitiyden ja ikääntymisen myötä olen oppinut arvostamaan elämässä paljon tärkeämpiä asioita. Olen aikuistumiseni ja "ahaa -elämysteni" kanssa varmaan aika tyypillinen tapaus. Ikä tuo viisautta. Minulla on vielä monta ihanaa viisastumisen vuotta edessä.

Tämän vuoden vappu ei siis mennyt aivan niiden "tuttujen ja turvallisten" kaavojen mukaan vaan otettiin paljon rauhallisemmin. Ei tällaisena täyspäiväisenä duunariäitinä edes jaksa sitä tiettyä rymyämistä niin, että alushousuista löytyy seuraavana päivänä ruohonpätkiä ja oksia, koska tuli hieman kaatuiltua..... (:D) Sitä tahtoo keskittyä nautiskeluun, hyvään seuraan, ruokaan ja juomaan - kohtuudella. Mukavuus ennen kaikkea. Juuri kyseisistä asioista minun vappuni koostuikin ja oli muuten kivaa! Olin kaiken lisäksi pyytänyt perjantain töistä vapaaksi joten edessä oli pitkä viikonloppu.


Päivä alkoi työvuorolla muttei aivan tyypillisellä sellaisella koska me pukeuduttiin työkaverin kanssa naamiaisasuihin. Itse tästä lyhyestä tukastani inspiroituneena pukeuduin hipsterimieheksi. Tiedän, ei kovin omaperäinen idea mutta täytyykö se aina ollakaan? Ostin hienon kauluspaidan, henkselit ja rusetin. Viimeistelin lookkini pilaulupuodista ostetuilla viiksillä ja isoilla silmälaseilla.


Työpäivän jälkeen säntäsin kaupan ja päiväkodin kautta kotiin ja pian jo sainkin vieraita. Mummi tuli hoitelemaana Tobiasta ja Henna viettämään iltaa meidän kanssa. Laitettiin grilli tulille ja syötiin kesäherkkuja. Kilisteltiin skumpalla ja käytiin myöhemmin vielä saunomassa. Ilta koostui tosi simppeleistä asioista mutta ei hyvä ilta paljoa enempää tarvitsekaan. Ei edes vappuna. Ihan pienetkin asiat tekevät iloiseksi.


Koko pitkä viikonloppu kiisi ohi silmän räpäyksessä. Hyvässä seurassa aika menee kuin siivillä.


Millaista vappua siellä vietettiin?

English: Mayday celebration. Costumes at work. Grilled food and cold beverages on your own yard. A friend and lots of laughs. Long weekend ahead. Can you ask for more?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti