sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Junaturma


Jotkut ovat varmaan uutisista nähneet juttua Buenos Airesissa tapahtuneesta onnettomuudesta. Aikaisemmin tällä viikolla, pahojen aamuruuhkien aikaan tapahtui Argentiinan kolmanneksi suurin junaonnettomuus. Juna syöksyi viimeisellä asemallaan kohti asemalaituria 26km/h tuntivauhdilla. Syyksi epäillään jarruvikaa. Mun korvaan vauhti kuulostaa melko hitaalta mutta turmassa kuoli 51 henkeä ja lähes 700 loukkaantui. Ihan tavaton määrä ihmisiä. Onnettomuus sattui Oncen juna-asemalla, todella lähellä meidän kotia. Ihmettelin koko aamun kun ambulanssit huusivat yhteen ääneen ja helikopteri lensi talon yllä. Myöhemmin Marcos kertoi mitä oli sattunut ja täytyy sanoa, että olen todella onnellinen ettei meidän perheessä käytetä junia eikä kukaan tuttu ollut kyseisessä onnettomuudessa. Ihan hirveää.
Seuraavana päivänä näin katujen varsilla paljon ilmoituksia pojasta, joka oli kadonnut kyseisessä onnettomuudessa. Muistan lukeneeni ilmoitusta ja vielä Marcosillekin mainitsin, että toivottavasti poika on elossa ja löytyy pian. Seuraavana iltana telkkarissa sanottiin, että Lucas on löytynyt kuolleena junasta, 48 tuntia onnettomuuden jälkeen. Ruumis oli jäänyt aiemmin huomaamatta, todennäköisesti ollut niin hankalassa paikassa, että se oli vaikea löytää. Kaksi ensimmäistä vaunua olivat painautuneet sisäkkäin ja kuolonuhrit olivat nimenomaa kyseisissä vaunuissa. Sieltä oli varmasti hankala löytää mitään. Kansa raivostui poliisille ja koko yön kestävät mellakoinnit alkoivat. Ihmiset sytyttivät tulipaloja, heittelivät poliiseja ties millä ja riehuivat. Itse en todellakaan ymmärrä miksi. Eihän ne poliisit sitä ruumista tahalleen jättäneet huomaamatta. Koko illan kuunneltiin poliisien pillejä ja minä mietin, että voi Lucas raukka. 20-vuotias ISÄ. Telkkarissa näytettiin kuinka vanhemmat itkivät menehtynyttä poikaansa ja oli kyllä itselläkin kyynel herkässä. Aivan kamala juttu. Sitä ei koskaan tiedä mitä elämässä sattuu.. Jotenkin niin turvaton olo.
Halusin vain kertoa mitä täälläpäin maailmaa tapahtuu ja samalla myös ilmoittaa, että elossa ollaan.

4 kommenttia:

 1. Kamala onnettomuus =(
  t. äiti

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että olet(te) kunnossa.. onnettomuudesta uutisoitiin täällä Suomessakin suht näyttävästi. Karseinta oli ehkä paikallisen liikenneministerin kommentti: "jos olis tapahtunut tiistaina, niin olisi pyhän johdosta ollut vähemmän ihmisiä liikenteessä ja vähemmän uhreja" Voi jessus.

  VastaaPoista
 3. Ei oo totta.. Harvinaisen fiksu tyyppi, huoh. Mäkin voisin tässä todeta, että jos ei olisi ollut jarruvikaa ollenkaan niin oltais säästytty uhreilta kokonaan. Jossitteluhan se parantaakin tilannetta. Ja kamala onnettomuus tuo joka tapauksessa oli riippumatta uhrien lukumäärästä.

  VastaaPoista