torstai 1. maaliskuuta 2012

Uunissa turpoavat pullat




Marcosilla oli synttärit tuossa taannoin. Pidettiin pienet barbeque juhlat ja nautiskeltiin kauniista päivästä. Kummipoikakin kävi moikkailemassa ja mä pääsin vähän treenailemaan millasta se on pitää vauvaa sylissä. Hitto se kuolas paljon. :D Mutta ei se ainakaan itkenyt, joten kai mä tein homman ihan hyvin. Mua oikeasti jännittää mitä tuleman pitää, koska mulla ei ole kovin paljoa ollenkaan kokemusta vauvoista. Oon kyllä ollut lasten kanssa paljon ja hoitanut monia kertoja mutta pienet vauvathan on ihan eri asia. Kaikki sanoo, että se tulee sitten ihan luonnostaan. No toivottavasti tulee. Mua kyllä jänskättää. Onneksi äiti tulee tänne auttelemaan mua muutamaksi viikoksi vauvan syntymän jälkeen. Se voi pitää mulle pikaisen "näin pidät vauvan hengissä ja suht tyytyväisenä" -kurssin.

Mulla alkaa pikkuhiljaa olemaan ongelmia vaatteiden kanssa. Kaikki housut on alkanu puristaa. Kauheen hankala kehitellä mitään päällepantavaa kun kaikki painaa masusta. Taitaa olla edessä ensimmäinen äitysvaate-shoppailureissu. Apua, toivottavasti raskaanaolevillekin löytyy suht tyylikkäitä vaatteita eikä pelkkiä mammariepuja. Tää kaikki on mulle niin uutta, että oon ihan pihalla.

Oon odottanu suht kauhulla sellaista totaaliturpoamista. Sellasta, että kaksoisleuka roikkuu ja naama näyttää suoraan sanottuna lihavalta. Siis ihan sama mitä mun masulle tapahtuu, se nyt luonnollisestikin kasvaa isoksi mutta pliis, en tahdo että mun naama leviää. Selailin facebookissa joidenkin synnyttäneiden kavereiden kuvia ja näin pientä toivoa, kun huomasin että jotkut oli säilyneet suht hyvin ilman suurta turvotusta. Toivottavasti mäkin säilyn. :P

Jos olet ollut raskaana/tunnet jonkun joka on ollut raskaana kerro mulle ihan suoraan, kaunistelematta: Onko mahdotonta säilyä suht normaalin kokoisena? Turposiko sinun naamasi?

English: I'm wondering if it's possible that my face stayes normal during the pregnancy? Or will it get fat and rounded? Oh boy, that I do not want. I'm fine with the fact that my stomach will get huuuge but please, save my face! Keep it normal! Is it possible or do every pregnant women get swollen from everywhere?

8 kommenttia:

 1. kaikki meikän tutut, jotka synnyttäneet, on säilyneet muuten täysin ennallaan, paitsi mahaan jäänyt pienet löllöt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no hyvä. :) Sit täytyy vaan koittaa urheilla vielä ne löllöt pois ni avot :D

   Poista
 2. Oi ei ihanaa, suku jatkuu! <3 Kaikkea hyvää odotusaikaan serkkusein, haleja Mliljuuna ja yksi! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin se suku vaan jatkuu. :) Kiitos kovasti. Toivotaan että odotusaika menee hyvin ja nopsaa. Haleja! :)

   Poista
 3. Se kaikki ylimääräinen häippäsee kyllä nopeesti jo imetyksen aikana. Ja imetys tosiaan kannattaa, se nopeuttaa prosessia! Uskoisin, että sä et edes paljoa turpoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä tietää. Täytyy imettää niin kauan kun vaan maitoa riittää. Toivotaan etten turpoa ihan mahottomasti. Varmaan ruokailukin vaikuttaa, jos ei mätä ruokaa ihan tolkuttomasti niin kai sitä välttää paremmin ne pahimmat turvotukset.

   Poista
 4. Kavereistani ne, jotka on ollut ennestäänkin hoikkia, ovat myös pysyneet hoikkina, osalla nyt maha vähän pömpöttää, toisilla ei kyllä sekään yhtään. Sitten on taas ne jotka muutekin on taipuvaisia lihoamaan... kiloista on huomattavasti vaikeampi enää päästä eroon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä just pelkään että niistä kiloista on sit tosi vaikeeta päästä eroon ja jään lopullisesti pylleröksi. :D Täytyy koittaa syödä suht normaalisti eikä himoita liikaa kaikkea hyvää ja epäterveellistä. Onneks en lihoa kovin helposti vaikka herkkupäiviä onkin ehkä turhan monta viikossa. :P

   Poista