perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kasvisruoka, hyvä mieli

Löysin tuossa taannoin aivan ihanan vegaaniruokablogin. Itse en ihan niin hc ole, että vegaaniksi pyrkisin (varsinkaan täällä Argentiinassa kun noita vegaanituotteita on välillä niin haasteellista löytää) mutta kasvisruoka on kyllä ehdottomasti parasta. Vetää lihaa turpiin 6-0!
Blogin löydettyä olen innostunut kikkailemaan ja kokkailemaan kaikenlaista uutta ja ihmeellistä ja kertakaikkiaan aivan mahtavalla menestyksellä. Täällä ollaan tehty kasvispiirakkaa, erilaisia smoothieita, wokkeja, keittoja, saalaatteja, jälkkäriksi päärynää hunajalla ja manteleilla ja sen sellaisia. Ruoka on aivan ihana keksintö ja kun se on hyvää ja terveellistä sitä on miljoona kertaa ihanampi syödä.
Tässä joitakin random kokkailuja viime viikolta. Täytyy sanoa, että ruoanlaitto on kyllä todella kivaa! Ainakin sillon kun sitä tekee vaan itselleen. Jos tekee muille niin on aina pienet paineet, että jos se onkin pahaa... :D

Itsetehtyä täysjyväleipää kurkun ja avokadon kanssa. Namskis. Tässä taloudessa ei olla kaupan leipiä syöty reiluun puoleen vuoteen. Aina tehdään ihan ite. No okei, ehkä otan vähän liikaa kredittiä tässä itselleni. Me siis kipataan ainekset koneeseen ja leipäkone vatkaa siitä meille herkullista aamupalaa. Helppoa.


Inkivääribataattia ja avokadodippiä. Aivan taivaallista. Olin ylättynyt kuinka hyvältä inkivääri maistui bataatin kanssa. Bataatin makeus taas sopi yhteen quacamolemaisen dipin kanssa ihan täydellisesti.




Smoothieta ananaksesta, mandariinista, luonnonjogurtista sekä siemenistä. Kyllä pisti virtaa tähän tyttöön oikein kunnolla. Ehkä joskus uskaltaudun kokeilemaan vihersmoothieta. En ole koskaan viitsinyt sellaista tehdä. Ajatus avokadosta, salaatista, parsakaalista taikka selleristä smoothiessa on vaan niin kovin omituinen.



Keitettyä quinoaa ja paljon erilaisia kasviksia. Kuvassa näyttää kyllä lähinnä sotkulta mutta hyvää oli. Viini on vaan rekvisiittaa. :D Tai no kyllä tuo parempi puoliskoni sitä naukkaili. Itse tyydyin veteen. Olin aika kade.


Parsakaali-papu-kookoskeittoa ja krutonkeja. Ai että mä rakastan kookosmaitoa. Sitä vois laittaa ihan kaikkialle. Järkytyin miten kallista se on. Kolme ja puoli euroa 200ml purkista! Mullon sellanen muistikuva, että Suomesta sitä sais tyyliin puoleen hintaan. Tosin en paljoa Suomen hinnoista enää nykyään tiedä, ei oo tullut käytyä pitkään aikaan.. Miks täällä on nykyään kaikki niin kallista?!!

Minitortilloja tuorejuuston, tomaatin, kurkun ja juustoraasteen kera. Ehkä maailman helpoin ja yksinkertaisin juttu. Tota olis helposti voinut elävöittää vaikka miten. Itsellä oli sinä päivänä super laiska olo, joten tuohon tyydyin mutta eipä se siitä huolimatta kauaa kerennyt lautasella pyöriä.. :P


Saa nähdä mitä kivaa tästä loihdin kunhan se vain kasvaa. Istutettiin salaattia ja tosi hyvin on kyllä lähtenyt kasvamaan.

Ensi viikolla on pakko ottaa metro china towniin ja ostaa tofua ja soijasuikaleita. Luin niin monia taivaallisia reseptejä, joita oli kyseisistä aineista loihdittu, että taisin jopa hieman kuolata. Paras juttu on se, että Marcos ei tykkää tofusta eikä soijasta joten minä saan syödä ihan ite kaiken mitä teen. <3 heheh. Harmi, että Argentiina on vielä niin jäljessä kasvisruokailun suhteen. Suomessa kun normaaleista ruokakaupoista löytää todella kätevästi soijatuotteita, tofuja eri marinadeilla ja muita vegeruokia, soijajogurttia, soijamaitoa soija-sitä ja soija-tätä. Täällä niitä saa etsiä kissojen ja koirien kanssa kun kaupanhyllyt lähinnä notkuvat erilaisista lihoista ja eläinten osista. Hyi. Yleensä porukka jaksaa hehkuttaa argentiinalaisia asadoja eli barbequeita mutta muhun ne ei jostain syystä uppoo kyllä ollenkaan.

Kertokaa mulle hyviä kasvisruokareseptejä jos tiedätte sellaisia. Mua kiinnostais kokeilla ihan kaikkea mahdollista.

Ps. Nyt tulee tekstiä täysin aiheen vierestä.. Mutta onko mitään raivostuttavampaa kun yksin kotona ulisevat koirat?!?! Meidän "naapurissa" asuu koira, joka alottaa sen samaisen huutoulvonnan aina kuudelta aamulla ja raapii ja hakkaa ovea ja huonekaluja. Se kuulostaa siltä kun sitä raiskattais, se on niin hysteerinen. Ja sitä kestää siihen kolmeen saakka iltapäivällä. JOKA VITUN PÄIVÄ. Olis hirveen yksinkertaista mennä vaan koputtamaan naapureiden ovea ja itkuraivoomaan asiasta asialliseen sävyyn mutta kun ei. Ne ei asu tässä rapussa, ei edes tässä rakennuksessa!!! Ne asuu viereisessä talossa, kattohuoneistossa ja jättävät sen koiran aina sinne kattoterassille päiväksi kun kotoota poistuvat. Ja kyllä muuten laulu raikaa saatana kortteleiden päähän saakka. En tiedä mikä supermieskoira se oikein on kun niin paljon siitä lähtee ääntä. Kuulostaa, että se olis meidän yläkerrassa mutta eih, se ei oo ees samassa talossa!!!

Rakkain terveisin,

Sari "heräsin-tänään-kuudelta-siihen-saatanan-ulinaan-kuten-joka-aamu-ja-hermot-on-ihan-pikkusen-vaan-kireällä" Raappana.

English: Vegetarian food, ahh so yummy! I found a nice vegan food blog by accident and ever since I've been willing to cook every day millions of different recipes. Nomnomnom. Vegan is too hardcore for me, I tried it once and after a month ended up eating only cheese for three days in a row. Feta, halloumi, goat cheese and mozzarella; siempre en mi corazon! But as I said, vegetarian food, ahh so yummy!

14 kommenttia:

  1. Nammm hyvältä näyttää! Heitäs sen blogin osoite tähän kun niin kauheesti kehuit. ;)

    Joo, Suomessa kookosmaitotölkki on jotain 1,60e. Mutta eti jostain Bairesin etnisistä supermarketeista sitä, ehkäpä just sieltä chinatownista! Yleensä kaikkialla tollaset tuotteet on niissä kyllä halvempia. :)

    Musta tuli muuten kasvissyöjä heti sen jälkeen kun olin asunut vuoden Argentiinassa - lihat tuli korvista ulos...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen blogin osote on chocochili.net. Kannattaa kurkata, sieltä löytyy tosi laajalti erilaisia reseptejä.
      Joo kävin eilen chinatownista kattomassa ja kyllä se oli vähän halvempaa siellä, semmosen pari euroa. Pitää ens kerralla oikeen hamstrata sitä ettei tarvii aina niin pitkälle lähteä kookosmaito-ostoksille. :)

      Haha, se on kyllä totta. Täällä syödään tosi paljon lihaa. Ite aloin kasvissyöjäksi 18-vuotiaana ja tänne tultuani kauhistelin kuinka paljon kaikkialla vaan syödään lihaa.. Päätin kokeilla pari kertaa ja söin sillon tällön jotain pihvejä mutta nyt tekee kyllä mieli vaan kieltäytyä kaikesta. Rupes taas tökkimään ja muistan täydellisesti miksi aikoinaan aloin kasvissyöjäksi. :P

      Poista
  2. Suomesta loysin viime kesana kookosmaistotolkin eurolla, ai sita onnea! Chinatownista saat 400 ml tolkin samaan hintaan kuin ne pikkuset pahviset eli 13-15 pesoa. Tai sit varvaat kaikki Brasiliassa lomailevat tuomaan sita, hinnat on siella superhalvat! Chocochili.netissa on ihania vegaaniruokia, kannattaa tsekata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itseasiassa just kyseisestä blogista puhuinkin tossa kun sanoin että bongasin ihanan vegaaniblogin. :) Ihania reseptejä. Oon selaillu niitä läpi silmät kiiluen, tekee vaan mieli kokkailla kokoajan.
      Kävin eilen chinatownissa ja löysin sellasen 200ml lasipurkin 11 pesolla. Mistä tollasia 400ml tölkkejä löytyy? Niistä supermarketeista vai jostain pikku kaupoista? Oli ihana löytää myös fetaa! ostin oikein kunnon köntin ja tänään söinkin lounaaksi piiiitkästä aikaa fetasalaattia. Vielä kun löytäis jostain halloumia niin elämä olis pelastettu.

      Poista
    2. Supermarketeista saa tölkkejä, esim. Ichiban (siistein ja edullisin) ja Casa China (hyviä irtojuttuja) Arribenosilla tai Asia Oriental (myy näkkäriä!) Mendozalla. Viimeisessä on myös ruokabaari, josta saa herkut shoppailun lomaan. Soijanuudelit kasviksilla, nam!

      Katso myös expattien ykköopas eli Allie Lazarin http://pickupthefork.com/shopping-guide/. Feta on jo melko yleistä hyvällä tuurilla, halloumia en ole löytänyt, mutta joskus oon nähnyt sitä kutsuttavan nimella "queso arabe". Jumbo Palermossa on kiva import-juustotiski, jos ei hinnoilla niin väliä :P Pitäis joskus kysyä calle Armenian ravintoloista, mistä ne löytää raaka-aineensa, jogurtit, juustot ja muut. Nyt tuli nälkä...

      Poista
    3. Mun on pakko mennä uudestaan chinatowniin. Sunnuntaina oli niin kiire etten kerenny kun yhdessä supermarketissa käydä. Perjantaina meen sinne uudestaan oikein ajan kanssa ja meinaan ettiä käsiini näkkäriä(!!!) ja muita herkkuja. Tuota ruokabaaria on pakko kokeilla, mielenkiinto heräsi. Miten onnistuin viimeksi missaamaan noin paljon..

      Tuo blogi on kyllä hyödyllinen. Vois alkaa käydä listaa läpi!

      Poista
    4. Wau, fetaa! ja näkkäriä! Ehkä munkin pitää suunnata chinatowniin.. :)

      Poista
    5. Jep! Kaikki vaan chinatowniin fetaostoksille! :D

      Poista
    6. Mun uusin (liike-)idea: expattien monikieliset Chinatown-kierrokset! Ja oheen muutama muu selviytymisvinkki lähes kaiken maistaneena ja vertaillut tehneenä :P Siellä oli muutaman kuukauden suloinen kahvila, mihin ois voitu kokoontua, mutta hups, eipä ollu viime kuussa enää.

      Poista
    7. Loistava liikeidea! :D haha
      höh. Tai jos olis kesä niin vois ostaa lounasta ja mennä siihen läheiseen puistoon istumaan ja syömään. Näillä viimoilla ei kyllä ehkä sentään. :P

      Poista
  3. Ihanan näköisiä ruokia! Täytyykin käydä chinatownissa, jos sieltä saa fetaa. Meidän lähikaupasssa Discossa on tosi suppeat valikoimat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa käydä. Löysin sellasesta vähän isommasta supermarketista fetaa, makso 25 pesoa ja oli yllättävän kookas palanen. Meilläkin on tässä coto lähikauppana ja haaveilen aina juusto-osastolla josko sieltä löytyis fetaa ja muita herkkuja mutta kun ei.. Suppeat on valikoimat ainakin kun tekee mieli jotain vähänkin "erikoista", toisaalta suomessa nuo olis ihan perus juttuja eikä yhtään sen erikoisempia.

      Poista
  4. Upeita ruokakuvia, niitä katsellessa nousi mieleen oma apean tyhjä kaappi, ei mitään noiden veroista :D

    VastaaPoista