keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Heinäkuu, se kuu
Nuo kaksi länttiä mun ylävatsassa.. Onnistuin polttamaan mahani. Kaadoin päälleni kiehuvaa pastavettä. Voi vauva raukkaa, häiritsen sen lepoa. Vitsi se muuten sattui! Nyt alkaa olla jo parempi ja jäljet on jo melkeen tiessään. Viikko sitte oli vielä aika kamalaa katseltavaa.
Se olis sitte heinäkuu. Suuri kuu, SE kuu. Laskettu aika. Tosin vasta kuun viimeinen päivä. Kuitenkin pitkittyy elokuulle.. Toivottavasti ei.


Tässä kuussa äitikin tulee kylään. Tulee hoivaamaan omaa lastaan sekä lapsenlastaan. Kiva nähdä taas piiiitkästä aikaa.


Tässä kuussa pitää myös lopettaa työt ja siirtyä vihdoin mammalomalle. Jee. Pieni tauko töistä tekee hyvää.


Nyt täytyy alkaa ravaamaan sairaalassa viikottain. Tylsää. Selkä on kipeä eikä tee mieli jonotella tuntitolkulla. Sain kuulla, että siinä sairaalassa missä synnytän ei toimi kuuma vesi ollenkaan. Hahahah, apua! Mun täytyy käydä kylmässä suihkussa. Tosi hienoa. Täytyy myös tuoda omat lakanat, vaipat, pyyhkeet ja muut tarvikkeet. Ruokakin on kuulemma ihan hanurista. Näin siis kertoi mun synnytyslääkäri. Tervetuloa julkiseen sairaalaan, wuppiduu!


Toivottavasti tämä kuu menee nopeasti. Vauva potkii jo niin kovaa, että toisinaan se sattuu. Pystyn katselemaan sen liikkeitä masusta, vaatteet päällä. Niin kovasti se siellä möngertää että näkyy ihan ulos asti.


Mua on alkanut taas pelottaa se synnytys. Monta kuukautta osasin olla ajattelematta koko asiaa mutta nyt kun on SE kuu ja h-hetki lähenee niin eihän sitä voi enää olla ajattelematta. Äääkkk jännittää ja pelottaa. Toivottavasti se on nopeasti ohi. Toivottavasti ne ruiskuttaa mut täyteen lääkkeitä, etten tunne mitään. Nyt pitäis vaan pysyä vahvana. Vikat neljä viikkoa ja se on menoa!


English: This is the last month. THE month. My due date is closer. I'm getting so nervous. Scared. Anxious. I hope it all goes quickly. And I hope they will drug me so that I won't feel anything. Even thinking about it makes my heart beat super fast.

6 kommenttia:

 1. Oho, onpa hurjaa jos lämmin vesi ei toimi :/ Täälläpäin kätilöt yleensä laittavat synnyttäjän lämpimään suihkuun tai kylpyyn, kun se auttaa mukavasti kipuun. Itse olen molemmilla kerroilla ollut monta tuntia kuumassa suihkussa. Meinasin ehdottaa, että jos sairaalaan voisi ottaa mukaan lämmitettäviä geelipusseja tai kauratyynyjä, mutta sieltä ei ehkä löydy mikroa niiden lämmittämiseen? Tsemppiä joka tapauksessa tulevaan synnytykseen :) Hyvin se menee!

  Argentiinan julkiset sairaalat on kyllä ihan oma lukunsa. Mut on kerran viety ambulanssilla sairaalaan Liniersin kaupunginosassa ja häippäsin sieltä heti kun vaan pystyin! Ällötti kun samassa tutkimushuoneessa oli monta potilasta samaan aikaan eikä sängyillä ollut mitään lakanaa tai sellaista vedettävää paperia suojana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, tuo kuuma suihku/kylpy kuulostaa tosi hyvältä idealta. Sitä en tosin sairaalassa voi tehdä kun ei sitä kuumaa vettä tule ollenkaan (en vieläkään voi käsittää miten sairaalasta ei saa kuumaa vettä?!) mutta ehkä kotona ennen sairaalaan menoa voisi lievitellä kipuja suihkun alla. Täytyy kysyä mun lääkäriltä ens taapamisen tullen, että löytyiskö sieltä mikroa tai jotain vastaavaa.

   Nää julkiset sairaalat on tosiaan aika kamalia. Pidän huolen, että tulee kaikki tarvikkeet mukaan lakanoita myöten. Ällöttävää jos joudun makoilemaan samoilla sängyillä muitten ihmisten kanssa ilman minkäänlaista suojaa.

   Poista
 2. Itse jännitin synnytystä aikatavalla, mutta kun sen aika koitti sujui se kumman helposti ja luonnollisesti. Synnytys kuuluu minulla niihin asioihin, joita jännitti etu- ja jälkikäteen mutta itse tilanteessa jännitin enemmän millainen tyyppi sieltä tulee ja millaisen elämän saamme yhdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että mulle käy samalla tavalla. Jännittää tosiaan ihan hirveesti ne kivut ja koko prosessi. Toivotaan, että se sujuu hyvin ja että itse tilanteessa jännitän enemmän vauvan näkemistä kun itse synnytystä. :)

   Poista
  2. No jopas on sairaala. Hyvä, että voit tuoda omat lakanat, niin nukut puhtaissa vuodevaatteissa. Me tuodaan Marcosin kanssa sulle hyvää ruokaa, jotta sun ei tartte syödä niiden sapuskoja. Uskon, että synnytyskin menee ihan hyvin =)

   Poista
  3. Jep kuulostaa aika karmivalta ja näyttää vanhalta ja paskaiselta vankilalta. Hieno yhdistelmä. :D Mutta tosiaan saatte tuoda mulle omat eväät jostain lähettyviltä ja paijailla mua sitte kovasti. Toivottavasti kaikki menee hyvin!

   Poista