tiistai 11. syyskuuta 2012

Perhe käppädikää

Buenos Airesin kadut on kamalia. Niin huonossa kunnossa eikä niille tehdä mitään. Korkkareilla kävely on yhtä strapetsitaiteilua irronneiden laattojen päällä, sateella laatat kuraavat kengät ja housut ja rattaita työntäessä ei voi muuta sanoa kun että vauva raukka.. Käytiin pitkällä kävelylenkillä koko perheen voimin ja Tobias sai tietenkin nauttia kivisestä kyydistä kun kadut oli täynnä reikiä ja koloja ja irtolaattoja ja tietöitä ja muuta paskaa. Oli pakko kävellä avenueita pitkin koska pikkukadut on lähinnä yks iso vitsi.. Kuka keksi istuttaa jättimäisiä puita keskelle katuja?
Kävelylenkki oli kuitenkin oikein virkistävä, aurinkoinen, lämmin ja raikas. Päivä oli kaunis. Poikettiin myös kahvilla ja kun kotiin päästiin niin oli jo pimeää. Kävin vielä myöhäisellä juoksulenkillä joka tuntuu tällä hetkellä aika kiitettävästi reisissä. Olisin mielelläni juossut vähän pidempäänkin mutta kulmilla pyöri sen verran hämärän oloista porukkaa, että tuli pelko persauksiin. Ne ei päästäneet mua ohi vaan pysäytti mut tukkimalla tien ja huuteli jotain niinkin omaperäistä kun "que bonita" jne. Sit ne meni puistoon ja vislaili ja huuteli sieltä käsin vähän lisää. Vaikuttivat kännisiltä. Tuli sellanen olo, että nyt olis kiva transportata ittensä kotiin. Niin siis tein. Täytyy ens kerralla varmaan lenkkeillä vähän valoisampaan aikaan.Ps. Nyt on muuten ihana hetki. Tobias nukkuu. On ihan hiljaista. Keitin kupillisen kahvia. Asunto on siivottu. Pyykit on pesty. Ei tarvii miettiä mitään. Taidan katsoa yhden jakson jotain saippuaooppera hömppää ja syödä pari keksiä. Olla vaan ja nauttia tästä omasta ajasta kun ei tarvitse tehdä mitään. Ei ainakaan niin kauan kun vauva nukkuu. Luksusta. :P

English: A little stroll with the family on a nice sunny day. What could be better? Though the the walk would be more pleasant if the streets of Buenos Aires were in a better shape. Somebody, anybody! Please do something about it before I break my leg!

8 kommenttia:

 1. Rattaiden työntäminen Buenos Airesin kaduilla on kyllä ihan kamalaa! Varsinkin silloin, kun kyydissä on jo isompi vauva tai lapsi eikä rattaat liiku enää niin ketterästi. Me käytettiin jonkin verran myös kantoreppua, mutta sekin painaa ikävästi hartioita ja selkää jos kauan joutuu kantamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan "innolla" että lapsi kasvaa ja rattaitten työntö hankaloituu. Se kantopussukka on joo kätevä mutta pidemmillä reissuilla aika raskas.

   Poista
 2. Mä en tahdo uskaltaa pimeellä edes käveleen saati juokseen, koska oon tällä viikolla kompastunut neljästi (!) ja ihan päivänvalon aikaan. Eli mieluummin pilaan halpistennarit ja laitan nätimmät kun tulee vieraita omaan kotiin :) Mut ihanaa, että on jalkakäytäviä ja pääkaupungissa liikennevalojakin! Bangkokissa luovutin ehkä parin viikon jälkeen busseille ja takseille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ootpas sä kompuroinu :D olis pelottavaa jos ei olis liikennevaloja ollenkaan. En uskaltais ylittää tietä ollenkaan.

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia! Jotenkin ihana tunnelma. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kattoa sun kuvia keväisestä Bairesista :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, täällä on joka päivä yhä keväisempää ja lämpimämpää. Ihanaa. :)

   Poista