perjantai 11. maaliskuuta 2011

Tips

Vinkkejä Buenos Airesiin matkustaville suomalaisille omien kokemusteni pohjalta:

- jos oot tyttö ja menet baariin (etkä oo ihan helvetin ruma) niin ihan saletisti joku alejandro tai perdo tai juan tulee sua pokaamaan. Siis ihan saletisti.

- jos oot poika ja sulla on siniset tai vihreet silmät tai valea tukka niin eiköhän suakin lykästä tyttöjen keskuudessa. Aika saletisti lykästää.

- kun oot siellä baarissa pikku hiprakassa ja kapuat naistenvessaan (no voi se miestenkin vessa olla mut niitä en oo testannu) niin sulla menee pari minuuttia ettiessä sitä vessanvetäjää. Yks hyvä vinkki on, että se ei todellakaan ole ainakaan siellä mistä sä sen suomessa löydät.

- jos haluat paikallisia ystäviä mutta vihaat livemusiikkia ja perhesiteitä tai illallistamista porukalla niin mieti kaks kertaa. Nää soittaa kitaraa ja laulaa kokoajan aina kun vietetään iltaa yhdessä ja aina syödään ja kokataan kimpassa.

- jos oot tottunu syömään päivällisen klo 16-18, niin onnea! Lupaan, että kuolet nälkään. Tai siis et kuole, mutta sulla on sellanen tunne, koska nää syö ruokansa vasta klo 21 jälkeen.
 
- jet lagilta et välty.

- ei kannata olla kasvissyöjä. Tai tottakai voit olla, mutta saat pään täyteen sitä läpinää "voi raukkaa, täältä saa parasta lihaa koko maailmassa". Enkä ees liiottele.

- jos tykkäät olla erakko, johon kukaan ei kiinnitä ikinä huomiota niin älä vaivaudu. Täällä sulle ihan varmasti puhutaan. Ja vaikka teillä ei olisi yhteistä kieltä, niin sulle silti puhutaan.- jos oot törkee siiderin tai lonkeron kiskoja niin täällä saattaa teikäläisen suuta kuivata. Siis siideri on aika p.skaa ja lonkero näille on sama kun alskfäöarfpåoaujgtåpowjep eli tuntematonta siansaksaa. Toisaalta jos tykkäät bissestä tai viinistä niin tervetuloa. Sitä löytyy ja paljon ja vielä halvalla.- ei hätää, jos oot suomifanaatikko niin kyllä täältä sitä finlandia vodkaakin löytyy ja sulatejuustoa jonka nimi on finlandia. Jos ei muu kelpaa, niin kisko niitä koko reissun ajan.

- sua ihan varmasti pelotellaan kaiken maailman tarinoilla kuinka täällä on vaarallista ja pelottavaa mutta totuus on, että ei suulle kuinkaan käy jos osaat vaan maalaisjärkeä käyttää etkä omaa paskaa tuuria.

- jos haluat matkustaa etelä-amerikkaan asenteella "siistiä, meikä on matkalla amazonin viidakkoon" niin mee mielummin jonnekin muualle, koska tää on aika eurooppalaistunut mesta. Siis jotain espanja-italia-ranska settiä. Skandinaaviaa ei todellakaan. Mutta tosiaan enemmänkin betoniviidakkoa kun sitä amatsonia itseään. Lupaan, ettet löydä liangeja.

- jos oot opiskellu koulun penkillä perus espanjan kieltä niin ei pahalla mut se ei auta sua vittuakaan. No okei, ehkä vähän ylireagoitu mut nää hyypät täällä käyttää paljon slangia, eri sanoja ja kaikenlisäksi lausunta on ihan eriä. Että tsemppiä!

- jos haluat kokea suurkaupungin täynnä ihmisiä, melua, liikennettä ja kaupungin sykettä niin oleppa hyvä ja varaa liput heti.- turisteilta ei edes kannata yrittää välttyä.- ei myöskään turistikohteilta. Ne saattaa jopa olla aika siistejä toisinaan. Siis ei puhtaita vaan cooleja. Copado!- jos haaveilet rantalomasta, niin täällä sitä sulle ei suoda. Rantoja ei pahemmin ole mutta ei se mitään. Voit dipata ittes uima-altaaseen.

- taskuvarkaita löytyy kaikista ikäluokista, sukupuolista ja seksuaalisista suuntautumuksista (nimimerkillä joku homo pölli mun lompakon prideilla), että pidähän omaisuutestas tiukasi kiinni.

- jos haluat bilettää 24 tuntia vuorokaudessa niin täällä se onnistuu. Clubit sulkeutuu joskus aamuauringon sarasteessa ja niiden sulkeuduttua afterparty mestat aukeaa. Kannattaa vaan varata pari nappia ekstaasia mukaan ja pari pulloa vettä. Muuten ehkä pyörryt tai vielä parempaa, sammut.- ei kannata matkustaa tänne jos sun ruokavalio koostuu ainoastaan poronkäristyksestä, leipäjuustosta ja karjalanpiirakoista. Ota ne suomi-aurinkolasit pois naamaltas ja avaa silmäsi oikealla ruoalle.

- jos tykkäät törsätä paljon rahaa niin toki se onnistuu, mutta pikku budjetillakin pärjää mainiosti.

- kannattaa tykätä argentiinalaisesta tangosta, koska sitä soi ja näkee kaikkialla. Kannattaa muutenkin olla aika avoin musamaun suhteen. En oo ainakaan ite törmännyt kauheesti siihen "yjö-örinää sianveret naamalla" -heviin, mitä suomessa kuunnellaan pelottavan paljon.- täällä jalkapallo ei ole pelkkää viihdettä. Se on uskonto.

- jos pelkäät pusupöpöjä niin en voi muuta sanoa kun että tsemppiä! Täällä pusutellaan aina moikatessa ja heipatessa. Mut ihan vaan poskelle kuitenkin.

- jos oot "just eikä melkeen" aikataulujen suhteen niin lupaan että turhaudut ja stressaannut reissun aikana. Näitä tyyppejä ei pahemmin aikataulut paina. Suosittelen löysäämään pari ruuvia ihan vaikka varan vuoksi. :)

- kaikille tää paikka ei sovi mutta toisaalta en keksi ketään kelle tää ei sopis. Eli ainoa vinkki on: tänne vaan, täältä löytyy jokaiselle viihdykettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti