maanantai 15. elokuuta 2011

What to eat?

Mä oon miettinyt varmaan koko sen ajan kun oon täällä ulkomailla asunut kaikenlaisia ruoka- ja syömis juttuja. Itse oon aika tarkka sen suhteen mitä suuhuni laitan ja milloin. Täällä ruokavalio on pakostakin muuttunut kun syödään ihan eri aikaan ja melko erilaisia tuotteitakin. En tiedä olenko vaan hiton yksinkertainen ihminen tajutakseni tätä dilemmaa vai mistä kyseinen hämmästys johtuu..
Esim. aina kaikissa aikakauslehdissä ja diettisivuilla toitotetaan näitä samoja asioita: "ilta syönti lihottaa", "nopeat hiilarit lihottaa, eli leipä, pasta, pizza ja sokeri on syntiä", "aamupala on saatanan tärkeä" ja jos näitä nyt et toteuta niin todennäköisesti oot muokkaamassa itsestäsi norsua/olet jo sellainen.

No entäs sitten maat, joissa päivällinen/illallinen syödään hirmuisen myöhään, esim. täällä me yleensä syödään siinä 21-22 maissa. Ei tää väki mun mielestä ole mitään läskiä porukkaa vaan ihan normaaleja. Tietty aina näkee myös niitä ääripäitä.

Entä sitten tuo pasta/pizza/leipä? Tolla logiikalla esim. koko Italia olis täynnä ihraa ja selluliittia. Mutta tuskinpa kuitenkaan, päin vastoin. Sillon kun mä siellä kävin niin ihan hoikan oloisia olivat.

Ja sitten vielä toi aamupala. Sen kyllä uskon, että se on hirmu täkeä mutta tänne muuttaessani huomasin, että kukaan ei oikein jaksa arvostaa aamupalaa. Yleensä se jopa skipataan.. Ainakin siis niissä piireissä missä minä oon pyörinyt.

SIISPÄ: Mun päähän nyt vaan ei millään mahdu tää juttu ja melkeen ihan ärsyttää kun en tajua logiikkaa. Miksi kyseiset asiat ovat laidutuskikkoja, kun joissain maissa tottumukset ja tavat ovat täysin vastakohtaisia? Ovatko he jotenkin epäterveellisempiä ja vain geeneistä johtuen laihoja/normaali kroppaisia? Voisiko joku sytyttää munkin lampun?


english: this thing has been bothering me for quite a long time now. When I moved to Argentina I obviously had to change my eating rythms etc because here thing go differently. So what I don't understand is that seems like all the magazines and diet websites always tell the same story: "the key to lose weight is not to eat too late, to avoid all the fast carbohydrates and to eat a good breakfast." I used to think that those things probably make sense and I didn't really question them but now that I look at it from a different persective I just don't get it.
For example here we tend to eat our dinner around 21-22 o'clock, which is very late. So according to those magazines people here should be quite chubby BUT THAT'S NOT TRUE.
Also what comes to pizza/pasta/bread, they say that those things are fattening but what about Italy? That country is all about pizza, pasta and bread and they're not fat, no way!! So what is the logic here? Are they unhealthier but skinny just because of their genes? Or are these 'diet tips' just bullshit? I just don't get it so if anybody knows something that I don't, why don't you let me know because I'm curious. :)

5 kommenttia:

 1. Oon miettinyt siellä asuessani ihan samaa! Argentiinalaisten diettihän koostuu pizzasta ja empanadoista ja viinereistä (facturas!). :) Aamupalaksi Mendozassa vedettiin aina jotain makeaa; viinereitä tai keksejä. Illallinen oli parhaimmillaan 10-11 aikaan illalla.. kaikki suomalainen ruokalogiikka on siis kaukana -Suomessa.

  VastaaPoista
 2. Niin ja kaikkien herkku on "sanwuiche de miga", joka on juuri sellaista ällöä valkosta, kitalakeen tarttuvaa leipää, missä ei voi olla mitään hyvää! ;)

  VastaaPoista
 3. Haha, joo todellakin. Jos mulla olis pokkaa niin söisin varmaan joka aamu niitä sokerilla tahmaisia fakturoita, lounaaksi empanadoja ja iltasin pizzaa, onhan ne ihan pirun hyviä, mutta joku pieni ääni mun päässä sanoo että noi on kaikki niitä "lihottavia" ruokia. Mutta toisaalta ne on myös niitä ruokia mitä nää ihmiset syö joka päivä ja suht normaalilta näyttää. :D Hämmentävää!

  VastaaPoista
 4. aah toi on niin totta! Jotkut aasialaisethan vetää riisiä tyyliin joka aterialla ja kaikki niistä on kuitenkin ruipeloita.

  Parasta että penskasta asti on aivopesty päähän sitä prkleen ruokaympyrää, syö perunaa, syö leipää, syö tätä ja tota kolmasosa sun lautasestas. Kuitenkin sit viime vuosina jengi on alkanut karttaa jokaista pientä hiilaripalaa ku ruttoa :D

  VastaaPoista
 5. Ihanaa että mä en ole yksin tän asian kanssa :D jumalauta kun ei enää tiedä mitä sitä saa syödä ilman omantunnon tuskia:D

  VastaaPoista