torstai 21. tammikuuta 2016

Helsingissä loimuaa

Kello oli puoli yhdeksän illalla kun huomasin Ursan taivaanvahti -appsissa Helsingissä havaitut revontulet. Teki mieli pompata puoli metriä ilmaan. Kävin vielä Auroras now!:n sivuilta kurkkaamassa tilanteen ja siellä tosiaankin kerrottiin, että Etelä-Suomessa voi olla revontulia havaittavissa. Vuorasin itseni niin täyteen vaatetta, että liikkuminenkin tuntui haasteelliselta. Lyllersin lähimpään metsään, asettelin kameran valmiiksi, istuin maahan ja odotin. Tyhjää. Pelkkää tyhjää. Kävelin metsässä etsien hyvää ja avaraa paikkaa tuloksetta. Puiden latvat estivät näkyvyyttä melkolailla. Yhtäkkiä jossain kaukana korkealla näkyi vaalean vihreää kevyttä harsoa ja niinpä vihdoin annoin kameran laulaa. Puolitoistatuntia kykittyäni kylmässä metsässä, koiranulkoiluttajia säikytellen (en tietenkään tahalteni :D) pakkasin kamat kasaan ja palasin kotiin. Taivaan show oli pettymyksellisen laimea koska mielessä loimuaa edelleenkin ne upeat Lapin reposet. Sain kuitenkin kuvattua tuota vihertävää utua joten täysin tyhjin käsin en kotiin palannut.
Jälkeenpäin huomasin revontulien olevan aktiivisimmillaan siinä 17-19 välisenä aikana, joten olin ollut aivan liian myöhään liikkeellä. Kyllä ketutti mutta ensi kerralla paremmalla onnella. :)
2 kommenttia:

 1. Lähti muuten toi sama appi hakuun ja heti! Olin samana iltana pulkkamäessä poikaystävän kanssa (kyllä :D) kun huomattiin molemmat vienoja valoviivoja taivaalla. Ne erotti ihan selkeästi jopa keskeltä Kaivaria, oi oltaispa vaan tajuttu aiemmin niin oltaisiin saatu kamera mukaan... Muuttui lapsekas mäenlasku äkkiä taivaalle tuijotteluksi!

  Maagisia kuvia, kuten aina :)

  Henrika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on mainio appi eikä vaan jää mitkään taivaan tapahtumat huomaamatta. Kovasti toivon, että saatais tänne Etelä-Suomeen vielä parit revontulet ennen kesää.
   Hei pulkkamäkeily on just parasta! :D Itekin oon käynyt tänä talvena jo monet kerrat mutta "vain koska lapsi haluaa". ;D

   Poista