tiistai 5. tammikuuta 2016

Lapissa seikkailemassa

Saavuimme eilen aamulla takaisin Helsinkiin. Ylläksen reissu meni mahdottoman hyvin. Loma todellakin tuli tarpeeseen. Tähän "kaksi reissua vuodessa" -tyyliin voisi vaikka tottua.

Teimme kaikkia perinteisiä talviaktiviteettejä. Marcos kävi parina päivänä laskettelemassa minun ja Tobiaksen valloittaessa pulkkamäkiä ja lumivuoria. Kävimme myös hiihtelemässä muutamana päivänä. Tobias pääsi opettelemaan suksien päällä taiteilua vaihtelevalla menestyksellä. :D Tein vielä itsekseni 9km perinteisen lenkin monen vuoden tauon jälkeen. Tuntui aika mielenkiintoiselta hiihdellä kuudennella kuulla raskaana. Selvisin kuitenkin kunnialla vaikka suurin osa muista hiihtäjistä kiisi ohitseni.

Kävimme myös moottorikelkkailemassa syvällä Ylläs-Pallaksen kansallispuiston metsissä. Ai että se oli hauskaa! Istuimme Tobiaksen kanssa reessä ja Marcos ajoi kelkkaa. Maisemat olivat upeat! Oikeita taikametsiä tykkylumipuineen.

Pääsimme myös ihastelemaan revontulia. Ne tanssivat kauniisti taivaalla tehden erilaisia kuvioita. Emme olleet ennen reposia nähneet ja ne lumosivat meidät täysin.

Säät olivat vaihtelevat. Pakkaslukemat heittelehtivät yhden ja kahdenkymmenenneljän asteen välillä. Toisinaan taivas oli ihanan kirkas mutta myös pilvisiä päiviä saatiin.

Saunassa viihdyimme joka ikinen päivä. Teki hyvää mennä kuumiin löylyihin pitkän päivän jälkeen. En ole koskaan eläissäni saunonut noin paljon. :D Uudessa kodissakin ollaan asuttu jo yli 3kk eikä saunaa ole vieläkään korkattu. Hups.

Kaiken kaikkiaan vietimme aivan upean loman ihanassa talviparatiisissa. Lapin reissu osui täydelliseen saumaan, koska Etelä-Suomessa lumi oli pelkkä haave vain. Marcoskin oli todella iloinen päästessään kokeilemaan kaikkia uusia ja "eksoottisia" aktiviteettejä, joita ei ennen ollut kokeillut. Tobias tottakai rakasti lunta ja erityisesti pulkkamäkiä. Kaikilla tuntui olevan kivaa. Nappiloma kertakaikkiaan. Kiitos Ylläs!

PS. Jounin kaupallakin käytiin ja siellä bongasin tämän "kuuluisan" Sampon perheineen. Haha.

Mökkimme pihalta. Taivas oli kummallinen sinä iltana.

Järvellä hiihtämässä.


Ohikiitäviä hiihtelijöitä.Näkyvyys laskettelurinteissa 10/10! :D"Pulkkakaruselli"

Pulkkamäkihurjastelua ja lumi pöllyää.

Uusi vuosi lähti täydellisesti käyntiin Lapin maisemissa. Toivotaan, että tästä vuodesta tulee vähintään yhtä upea kuin edellisestä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti