lauantai 24. syyskuuta 2011

Vuodet vierii


Tänään tulee täyteen tasan vuosi siitä päivästa kun astelin Buenos Airesin lentokentällä aamu viideltä iso rinkka selässäni, hieman pallo hukassa. Mulla oli pehmeä lasku, oli kaveri, joka mut kentältä noukki ja joka tarjosi mulle huoneen asunnostaan. Suoraan sanottuna en varmaan olisi edes valinnut kyseistä maata, jos niin ei olisi. Mä mietin pitkään Argentiinan ja Intian välillä (koska ne on halpoja maita mun budjetille) ja juuri siitä johtuen valitsin Argentiinan, että täällä olisi helpompi aloittaa uusi elämä kun on edes joku kenet tuntee entuudestaan. Ei kovin hyvin tosin, mehän tavattiin vain kerran Suomeassa Couchsurfingin kautta. Ariel kuitenkin puhui niin ylistävästi omasta maastaan, että se sai mut vakuuttuneeksi yllättävän nopeasti. Nyt vuoden asumisen jälkeen olen pohtinut paljon elämääni täällä. Mitä kaikkea olen tehnyt, mitä kaikkea EN ole tehnyt. Oliko tämä muutto kaiken arvoista jne.
Mielestäni olen pärjännyt mainiosti uudessa kotimaassani vaikka onhan tämä välillä aikamoista palloiluakin ollut. Itkuja ja nauruja, iloja ja suruja. Elämäni ei ole hurjaa seikkailua vaikka niin kaukana Suomesta asunkin. En edes muuttanut tänne siinä toivossa, että pääsisin seikkailemaan. Muutin tänne asettuakseni. Halusin nimenomaa keskittyä normaaliin elämään kuten uusiin ystäviin, asumiseen, kulttuuriin, ruokaan, jne. Saattaa ehkä kuulostaa oudolta, miksi edes muutin jos tahdon elää suht normaalia elämää? Kyse ei ole siitä millainen elämäni on. Muutin tänne, koska kaipasin pysyvää muutosta. Mulla oli jo vuosia kutkuttava tarve muuttaa ulkomaille. En tiedä miksi, en vain oikein viihdy Suomessa. Tai no viihdyn, mutta haikailen aina muualle. En tahdo jämähtää paikoilleni. Tiesin, että nyt olisi ehkä ainoa mahdollisuus tarttua haasteeseen ja kokeilla onko minulla oikeasti sen verran munaa, että otan askeleen tuntemattomaan ja teen siitä tutun. Oon aivan varma, että jos en olisi näin tehnyt niin tulisin katumaan sitä koko loppu elämäni. Aloin tosiaan miettiä ja listailla mitä kaikkea olen kuluneen vuoden aikana tehnyt ja nähnyt. Olenko kokenut tarpeeksi, jne. Tässä viimeinen vuoteni pikakelauksena.


Muutin kaverini vierashuoneeseen kuukaudeksi asumaan, jonka siis olin tavannut vain kerran aiemmin. Varasin tatuointiajan samana päivänä kun saavuin maahan. Tapasin uusia ihmisiä ja osa heistä ovat edelleen parhaimpia ystäviäni. Muutin uuteen asuntoon, kimppakämppään kuuden muun maailmanmatkaajan kanssa. Löysin lisää uusia ystäviä. Tutustuin Marcosiin. Ilmoittauduin espanjankielen kurssille, joka antoi mainion pohjan opiskeluilleni. Kävin kuuntelemassa paljon erilaisia bändejä ja live-esiintymisiä erilaisissa ravintoloissa ja baareissa. YRITIN opetella tangoa. Tutustuin argentiinalaiseen ruokaan, viineihin ja elämäntapoihin. Tutustuin muutenkin tähän suurensuuuuuureen kaupunkiin, jota en vieläkään täysin tunne, mutten sentään eksy yhtä usein kuin ennen. Löysin itselleni työpaikan, yritin parhaani mukaan olla tukena ja apuna siinä inhottavassa mielisairaala rumbassa, kävin gay pridessä, jossa minulta pöllittiin lompakko (käteistä ja pankkikortti, argh), kävin erilaisissa bileissä, aloin ravaamaan Pilarissa viikottain (oltiin niin inlööv), vietin argentiinalaisen joulun M:n peheen kanssa, uusi vuosi vietettiin ystävien kanssa ja samoihin aikoihin myös muutettiin yhteiseen omakotitaloon (en ole koskaan eläessäni asunut omakotitalossa), sain pelastettua yhden ressukan katukoiran elämän ottamalla sen hoiviini (Pian), tein kahden viikon mittaisen reissun ympäri Argentiinaa, me voitettiin satojen eurojen arvoinen Ipad n. viiden euron hintaan:D, sain myrkytyksen tulipalossa, olen viettänyt mielettömän paljon aikaa upeiden ihmisten ja ystävien kanssa, olen alkanut viherpeukaloimaan ensimmäistä kertaa elämässäni, olen tutustunut erilaisiin viinitarhoihin, viinien valmistukseen ja tuotantoon (ja tärkeintä: viinien maisteluun), ostin itselleni digijärkkärin siinä toivossa, että vielä jonain päivänä tienaisin rahaa valokuvillani (edelleen elän siinä toivossa), mulla on käynyt äiti ja serkku kylässä, fiona Itävallasta ja herttaakin (S-market kolleega;D) moikkailin pariin otteeseen, olen aloittanut uusia harrastuksia,  olen oppinut tulemaan toimeen tässä "kylässä", vaikkei täällä suomea taikka englantia puhutakaan (välillä se on tosin helvetin hankalaa, tuo sopivasti haastetta jokapäiväiseen elämää) ja ensi kuussa tulen kokemaan ensimmäiset Argentiinalaiset häät ja matkustamaan lisää tässä upeassa maassa.
Kaikenlaista mä siis olen kerennyt tehdä mutta toisaalta kaikki tuo on ihan suht normaalia arkea, samanlaista mitä mä ehkä eläisin suomeassakin tällä hetkellä. Sitä ei voi tietää, mutta aivan varma olen siitä, että tämä on ollut ihan huippu vuosi!! Vaikka olisinkin voinut reppureissata koko Etelä-Amerikan läpi ja kiivetä vuorille ja ryhtyä napatanssijaksi, niin ei. Näin on hyvä olla. Ja toisaalta voinhan mä kaiken tuon vielä joku päivä toteuttaakin.
Tällä hetkellä kaipuu Suomeen on pieni, myönnän sen, toisaalta en tahtoisi matkustaa sinne nyt vaan mielummin vasta keväällä/kesällä. Asianhan voi kuitenkin korjata aika helposti, rahaa vaan säästöön, matkalippu suomeen ja parin viikon loma siellä, sitten lento takaisin KOTIIN. :)
Tänään meikäläinen kyllä juhlii hyvällä omalla tunnolla innosta pinkeänä!!

English: Today is the day. Exactly one year ago I landed on the airport of Buenos Aires. So many things have happend during this year. On the other hand nothing has happened. I travelled here not because I wanted to get wild and crazy experiences that you surely can have in South America but because I wanted to seddle down. To start fresh and make this country to be home. On my opinion I have succeeded in that 100% and I'm so happy and proud of myself making the decision of getting into that aeroplane that took me here. This year has been amazing!! Today I'm going to celebrate myself. To me this is a huuuuge thing! I feel so lucky. The more I think of it the more I just want to jump and laugh and scream. :-) I surely miss my family and friends back in Finland, I miss everything about Finland, I've leared to look at the country from a different perspective. I want to go back to Helsinki and I want to feel the spring there. It's beautiful. Hopefully I will, next year already? Not to stay though, only to visit. ;)

2 kommenttia:

  1. Sä oot Sarppa kyl niin rohkee. :D Siistii että asiat on menny niin hyvin! Aikamoinen vuosi, ja varmasti yhtä hyviä tulossa vielä monta lisää! 8)

    VastaaPoista
  2. hii, toivottavasti :) oot kyllä itekin aikamoinen seikkailijasielu! :D

    VastaaPoista