keskiviikko 5. lokakuuta 2011

iloja ja suruja

Ihminen, joka on elossa muttei tahtoisi olla. Siis fyysisesti elossa mutta henkisesti ei. Se on kamalaa katseltavaa. Joku, joka on niin masentunut, että tahtoo kuolla. Suunnitellut sitä viikkoja, mutta kuitenkin epäonnistunut yrityksessään, aivan kuten jokaisena niinä kolmenakymmenenä muuna kertana kun on yrittänyt päättää päivänsä. Sellaista ei voi käsittää. Miten joku voi edes yrittää kolmekymmentä kertaa eikä koskaan onnistua? Käydä terapiassa kahdeksan vuotiaasta saakka ja yrittää itsemurhaa ensimmäistä kertaa ollessaan kaksitoista vuotias? Viettää osan elämästään mielisairaalassa ja syödä lääkkeitä vuosikausia. Vetää oikeasti sanattomaksi. Hän nukkuu nyt meidän yläkerrassa, on nukkunut viimeiset kolme päivää. Tunnelma on aika nihkeä, en tiedä miten päin olla ja mitä sanoa taikka tehdä. Ja miten sellaiselle ihmiselle voi enää löytyä apua? Selkeästikään tahdonvoimaa ei ole, vai onko? Häntä ei uskalla päästää takaisin kotiinsa, koska hän todennäköisesti tulee tekemään jotain itselleen. Onko tässä vaiheessa oikeasti parempi vaan antaa kuolla kun pitää väkisin elossa? Ahdistaa kun ei voi auttaa.

Ja sitten iloisempiin asioihin, perjantaina lähdetään ajamaan kohti Gordobaa, siellä juhlitaan lauantaina M:n ystävän häitä. Mekko on hommattu, kengät on ostettu, kynnet on lakattu. Vielä pitää keksiä miten tukan laittaa ja naaman. Ja sukkauhousut pitää ostaa. Mielenkiinnolla odotan millaiset nämä kuuluisat argentiinalaiset häät on, niin paljon niistä oon ylistystä kuullut. Toisaalta en osaa oikein verrata, koska elämäni aikana oon ollut ainoastaan n. neljissä häissä ja vain yksissä hautajaisissa. Ei oo meiän piireissä paljoa juhlittu/surtu.

English: We're going to a wedding next weekend. I've been having crisis with what should I wear. I didn't have a dress nor shoes and everything was kind of a mess but not anymore. Happyhappy. This is going to be my first Argentine wedding and I am really looking forward to it because I have heard so many positive things. We'll see if it's going to be very different from the casual wedding that I am used to (though I barely have any experiences of weddings).. 

3 kommenttia:

  1. Voi että, Córdoba on ihana! Siellä asuin viimeks.. ja tarkotus on itseasiassa suunnata sinne häihin maaliskuussa. :) Jos teillä on yhtään ylimäärästä aikaa ja ootte Córdoba capitalissa, niin menkää syömään "los infernales" nimiseen paikkaan. Se on calle Belgranolla ihan keskustassa ja sieltä saa huippuhyviä empanadoja (ja pizzaa). :D

    VastaaPoista
  2. Löysinkin heti ne netistä. http://www.guemesrestos.com.ar/resto-bares_los_infernales_de_guemes.html

    VastaaPoista
  3. Oohh, rupes heti kuola valumaan :D pakko kirjottaa ylös toi osote ja nimi ja käydä testaamassa! Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista